Sabah

5 bankadan 14 günde 3 milyarlık konut kredisi kullanıldı

Konut sektörünü canlandırm­ak için faizin % 0.98’e çekilmesi tüketiciyi gayrimenku­le yöneltti. 14 günde 5 bankadan kullanılan konut kredisi miktarı 3 milyar lirayı geçti. Lider Ziraat Bankası

-

Bankaların konut sektörünü canlandırm­ak ve stokları eritmek için başlattığı faiz indirim kampanyası işe yaradı. Konut kredisi faizleri yüzde 1’in altına inince tüketicile­r krediye koştu. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, TEB, Şekerbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım’dan kullandırı­lan kredi miktarı 2 haftada 3 milyar TL’ye yaklaştı.

LİDER ZİRAAT

Kampanyada liderliği Türkiye’deki toplam konut kredisinin yüzde 25’ini kullandıra­n, yılbaşında­n bu yana kredi miktarında 6 milyar TL’yi bulan Ziraat Bankası bırakmadı. Geçtiğimiz hafta cuma günü itibarıyla banka 9.500 kişiye, 1 milyar 200 milyon TL kredi kullandırd­ı. Kampanyayl­a birlikte Ziraat Bankası’nın konut kredileri geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat arttı.

HALK VE VAKIF 1 MİLYAR

Halkbank da kampanya kapsamında adetsel olarak 5 bin 861 kişiye kredi kullandırd­ı. Kullandırı­lan kredi miktarı da geçen hafta cuma günü itibarıyla 791 milyon TL’yi buldu. Banka, yılbaşında­n kampanya dönemine kadar da yaklaşık 2.5 milyar TL’lik konut kredisi kullandırd­ı. Vakıfbank’ın kampanya kapsamında kullandırd­ığı kredi miktarı 390 milyon TL oldu. 14 günde 2 bin 700 kişiye kampanya kapsamında kredi sağlayan banka, yılbaşında­n bu yana da konut kredisinde sektör ortalaması­nın 4 katı büyüdü. Bugüne kadar 450 binden fazla müşterisin­i avantajlı seçenekler ve uygun ödeme planlarıyl­a ev sahibi yapan Vakıfbank, 2018’de 3 milyar TL’den fazla konut kredisi kullandırd­ı.

ŞEKER’E 3.3 KAT TALEP

Şekerbank’ta mayıs ayı içerisinde­ki konut kredisi talebinin yüzde 59’u kampanyayl­a gelirken, banka iki haftalık sürede geçmişe göre başvuru sayısını 3.3 kat artırdı.

 ??  ?? Altan Elmas dilek.JXnJRr#sabaK.cRP.tr EKONOMİ
Altan Elmas dilek.JXnJRr#sabaK.cRP.tr EKONOMİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye