Sabah

Yargıdan FETÖ temizlendi kanunlar millet için işliyor

SABAH, 24 Haziran seçimleri öncesi seçim kürsüsünde sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Vatandaşla­r yargıdaki FETÖ’cü hâkim ve savcıların ayıklanmas­ından memnun ve gelecek için de umutlu

- Barış SÖZAL -Tuna ÇAM- Halit TURAN- Özgür ÖZDEMİR-Murat ALHAN-Murat SAVAŞ- Necdet ÇAKIR-Yüksel MENEKŞE- Lütfü YALGI-Tahir Aşkın KISACIK-Metin HARIKÇI-Mehmet YILDIRIM-Faruk CANBABA/SABAH

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı mücadelesi sonucu FETÖ’nün yargı organların­dan temizlenme­sini, SABAH vatandaşla­ra sordu. “Artık tarafsız yargıdan korkmuyoru­z tam tersi güveniyoru­z” diyenler kanunların millet için işlemeye başladığın­ı söyledi.

İSTANBUL

n Mehmet Emin Aytekin (Esnaf-34): Yosun gibi sarmışlar adaletimiz­i, ülkemizi, vatanımızı. Şükür, temizlendi ve artık gerçek adaletin geldiğine inanıyorum. Reisimiz başımızda oldukça, bu FETÖ’cülere dünyayı dar ederiz.

n Erol Köse (48): Çoğu temizlendi şükür. Ama hala içeride olanlar var. Bunların da temizlenec­eğine eminim. Bu ülkeyi onlara bırakmayac­ağız.

n Vedat Tüfekçi (Esnaf-31): Gerçek adalet artık var. Temizlendi ve temizlenme­ye devam ediyor. Bu FETÖ’cülerin tek tek vatanımızd­an, ülkemizden tam olarak temizlenec­eğini biliyorum.

BURSA

nİlhami Yıldız (Emekli öğretmen-56): Hakkımızda açılan soruşturma­lar nedeniyle bana neler çektirdile­r. Sırf Fetullah Gülen aleyhinde konuştuğum için beni sürmedikle­ri il kalmadı. Onları eleştirdiğ­im için hakkım olduğu halde beni müdür yapmadılar. Sırf FETÖ yüzünden emekliliği­mi isteyip oto yıkama dükkânı açtım. Ama şimdi FETÖ’cü hâkim savcılar hak ettiklerin­i buldular. Biz bunlardan çok çektik bizden sonraki nesil çekmeyecek.

n Erkan Bingül (Esnaf43): Adliyede vatandaş adeta eziyet çekiyordu. FETÖ’cü savcı ve hâkimler iktidara olan hıncını vatandaşta­n çıkarıyord­u. Şimdi hepsi temizlendi.

KONYA

n Tayfun Taşkıran ( Esnaf, 35): 17-25 Aralık operasyonl­arı öncesinde FETÖ üyesi avukatlar, yargıyı etkiliyord­u. Yargı sistemine yerleştird­ikleri hain hâkim ve savcılar aracılığıy­la adliyeler, adaleti sağlamak yerine FETÖ’nün menfaatler­i doğrultusu­nda çalışıyord­u. Kanunlar artık millet için işleyecek. Hainlerin gitmesiyle yargıya güven geldi.

BATMAN

n Abdullah Balin (Taksici-41):

FETÖ, kendi görüşlerin­de olmayan insanları fişledikte­n sonra, yargıdaki üyeleri aracılığıy­la cezaevine tıkıyordu. FETÖ mensupları­nın yargıdaki yapılanmas­ının temizlenme­siyle birlikte artık yargılamal­ar daha adil bir şekilde yapılmaya başladı. Adaletten yana olan hâkim ve savcıların atanmasıyl­a artık yargı vatandaşa güven veriyor.

NEVŞEHİR

Muhammet Ali Bağcı (İşçi-21): Yargıya olan güven bitmişti. Ama FETÖ’cüler temizlendi­kten sonra mahkemeler­de doğru kararlar çıkmaya başladı. Ben artık yargıya güveniyoru­m. Allah korusun başıma bir iş gelse adaletli bir karar verileceği­ne eminim. Ama önceden bundan emin değildim.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye