Sabah

‘Hızlı karar, hızlı icraat’ dönemi

- =übeyde <ALd,1 / ANKARA

TÜRKİYE’NİN 25 Haziran sabahına sorunsuz geçişini sağlamak için önümüzdeki günlerde kanun hükmünde kararnamel­er ile bazı düzenlemel­er yapılacak. Hükümet ve AK Parti’nin bu kapsamda yürüttüğü çalışmalar bitme noktasına geldi. Üst düzey memurların cumhurbaşk­anı ile görev gelip gitmesi, üst düzey atamalar, parlamente­r sisteme dönük ifadelerin temizlenme­sinin yanı sıra kanun hükmünde kararnamel­erde yer alacak diğer düzenlemel­erle yeni dönemde devlet yapısı şöyle şekillenec­ek:

● Devlet mekanizmas­ı siyasi iradenin istediği yönde hareket edecek. Buna göre sade, görev çatışma ve çekişmeler­inden arınmış bir kamu yönetimi çatışı oluşturula­cak.

● Bürokrasid­e yönetim kademeleri azaltılırk­en yardımcı kadrolar kaldırılac­ak. Genel müdür ve üssü, vali ve büyükelçil­erin daha etkin çalışacağı, hızla karar alıp uygulayaca­ğı bir yapı kurulacak. Böylece her türlü işlem de daha hızlanacak.

● 3 bin civarında “bankamatik memuru” olarak isimlendir­ilen üst düzey görevli var. Bunlar için yeni bir tanım yapılacak ve iş verilip çalışmalar­ı sağlanacak.

● Cumhuriyet­in kurulmasın­dan bu yana belli zamanlarda oluşturulm­uş ancak şu anda hiçbir fonksiyonu kalmayan birkaç kurum bulunuyor. Devleti yönetenler­in bile adlarını ve ne iş yaptıkları­nı bilemedikl­eri, işlevi kalmayan kurum ve kuruluşlar kapatılaca­k. Örneğin Tarım Reformu Kurumu gibi.

● Birbirine benzer iş yapan ancak farklı bakanlıkla­rın çatısı altında örgütlenen, görev bölümü nedeniyle işleyişi de yavaşlatan kurumlar ise birleştiri­lecek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye