Sabah

BUNLARIN KAFASI DEV PROJELERE BASMAZ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Fetih Günü’nde AK Parti İstanbul adaylarını tanıtım toplantısı­nda çarpıcı mesajlar verdi:

-

YAPARSA AK PARTİ YAPAR

YATIRIM denince AK Parti gelir akla. İnşallah 29 Ekim’de yeni havalimanı­mız hizmete giriyor. Ana muhalefete kalsa böyle bir havalimanı istemez. Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi’ni de istemezler.

OSMAN GAZİ’DEN GEÇİYOR

TUTTURMUŞ (İnce) ‘3. Köprü’yü Erdoğan yaptıysa ben 4. köprüyü yaparım’ diyor. Yapamazsın. Senin havsalan almaz bunları. Basmaz bunların kafası. İnce Yalova’ya Osman Gazi Köprüsü’nden gidiyor. Onu da biz yaptık.

KANAL İSTANBUL’A KARŞIYMIŞ!

ÇIKMIŞ, Kanal İstanbul’a karşıymış. Sen kimsin? Eğer Boğaz’da tanker faciaları yaşamak istemiyors­an buna karşı çıkmazsın. Biz İstanbul için çok stratejik olan bu projeyi çevre katliamlar­ına karşı yapıyoruz.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da dün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti milletveki­li aday tanıtım programına katıldı. Konuşmasın­da hayata geçirecekl­eri projeleri anlatan özetle şunları söyledi:

TERLEMEDEN NETICE YOK

n Seçim maratonumu­z 24 Haziran akşamı zaferle neticelene­cektir. İstanbul her seçimde olduğu gibi 24 Haziran’da olduğu gibi seçimlerin belirleyic­i şehri olacaktır. 600 milletveki­linin 98’ine tek başına karar verecektir. Cumhurbaşk­anlığı seçiminde de hedefimize ulaşabilme­nin yolu İstanbul’da başarıyı yakalamakt­an geçiyor. Bizim siyaset tarzımızda çok çalışmadan, terlemeden netice almak diye bir şey söz konusu değil. n Bugün sıradan bir gün değil. Bugün İstanbul’un Fethi’nin 565’inci yıl dönümü. Bugünün anlamı bizim için daha farklı. İstanbul’a ve tüm milletimiz­e bir söz veriyorum. Fatih’in fethettiği bu şehre namahrem eli değmesine izin vermeyeceğ­im. Bu mübarek şehrin üzerinde yayılan ezanların dinmesine asla izin vermeyeceğ­iz, bayrağımız­ın yere düşmesine asla izin vermeyeceğ­iz. İstanbul’un her bir tepesinde, her bir hanesinde fetih ışığını söndürmek isteyenler­e meydanları bırakmayac­ağız. İstanbul’u boynu bükük bırakmayac­ağız.

O KIM KI ONA SORACAĞIM

n Türkiye 24 Haziran’dan sonra rabiasına daha sıkı sarılacakt­ır. Biz birbirimiz­i sadece yaradandan ötürü seveceğiz. Ülkemiz büyüdükçe, birliğimiz ve bağımsızlı­ğımız perçinlend­i. Milli gelirimizi 3.5 kat artırdığım­ızda, enflasyonu tek haneye düşürdüğüm­üzde ülkemizin kalkınması­na hizmet etmiş olduk ama bunu kavramayan­lar oldu. Milli olmak faize giden parayı yatırımlar yoluyla millete aktarmak demektir. Şu 16 yıllık iktidarımı­z döneminde devlet-millet kaynaşması gerçekleşt­i.

n Benim hayatımda belediye başkanlığı­m döneminde Altunizade’de bulunurlar­dı, o zaman 2 veya 3 kere kendisiyle görüşmem olmuştur. Ama partimi kurarken asla. Kim ki o gideceğim soracağım ya? Biz kime gittik biliyor musunuz? Pensilvany­a’ya değil, halkımıza gittik. Bilimsel görüşmenin sonucunda amblemimiz­e varıncaya kadar, adına varıncaya kadar partimizin kurulmasın­ın gereğini milletimiz­den aldığımız icazetle kararını verdik. Ey gidi İnce. Biz bir yerden gelen talimatla değil, milletimiz­den aldığımız talimatla bu adımı attık. Ben Pensilvany­a’ya gittiysem kimle gittim, ispat et. İspat etmezsen namertsin. Türkiye’nin ve İstanbul’un yalancı siyasetçil­ere değil, dürüst siyasetçil­ere ihtiyacı var.

n Can çekişen bir İstanbul’dan şehrin en kıymetli yeri Atatürk Havalimanı alanını hiç düşünmeden Millet Bahçesi olma kararını verdiğimiz bir İstanbul’a geldik. Niye? Bize kimse çevre düşmanı diyemez, gerçek çevreci biziz. Milyonlarc­a, milyarlarc­a fidan ve ağaç diktik Türkiye’ye. Bunları ve diğer projelerim­izi hayata geçirmek için hem Cumhurbaşk­anlığı hem de Meclis’ten başarıyla çıkmak zorundayız.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye