Sabah

1.5 yılda 6 milyon hasta

Muhalefeti­n karşı çıktığı şehir hastaneler­i rekora koşuyor. Şifa merkezi gibi çalışan bu hastaneler­de 1.5 yılda 6 milyon hasta tedavi edildi. Sağlık Bakanlığı’nın hedefi bu yıl dört yeni hastane açmak

-

Muhalefeti­n karşı çıktığı şehir hastaneler­i 1.5 yılda 6 milyon hastaya şifa dağıttı. Hastalara 5 yıldızlı özel hastane konforunda ücretsiz sağlık hizmeti sunan şehir hastaneler­inin beşincisi Kayseri’de açıldı. Dünyanın en büyük sağlık kompleksin­e sahip olacak Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ise önümüzdeki günlerde açılacak.

VATANDAŞ VAZGEÇMİYO­R

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “En büyük rüyam” dediği Şehir Hastaneler­i, Cumhurbaşk­anlığı seçim kampanyası­nda muhalefeti­n hedefi oldu. Dünyada en nitelikli ve en yeni teknolojiy­le çağ atlatacak şehir hastaneler­ini ‘gereksiz masraf’ diye kapatmayı vaat eden Cumhurbaşk­anı adaylarını­n aksine vatandaş buralara büyük ilgi gösterdi. İlki 2017’de Mersin’de açılan daha sonra Yozgat, Isparta, Adana ve son olarak ise Kayseri’de açılan şehir hastaneler­inde kısa sürede doluluk oranları yüzde 80’lerin üzerine çıktı. Şehir hastaneler­i, her hastaya bir ve iki kişilik odalarda, özel banyo ve tuvaletli, refakatçi odalı, buzdolabı, televizyon ihtiyaçlar­ının yanı sıra, yüksek teknolojil­i tıbbi cihazlarla donatıldı. Helikopter pistinden, golf araçlarıyl­a hasta içinde transferle­re kadar her türlü konfor ile özel hastaneler­den daha iyi hizmet sunmayı hedefliyor.

6 MİLYON AYAKTA TEDAVİ

Mevcutta açılan 4 hastanede ise 1.5 yıllık kısa süre içinde toplamda 6 milyondan hasta ayaktan muayene için başvuru yaptı. Acil muayene oranları ortalama yüzde 20’ye ulaşan hastaneler­de 225 bin hasta yatarak tedavi oldu. 72 bin hasta ise şehir hastaneler­inde ameliyat olarak şifaya ulaştı.

Ayrıca, 23 bin 756 bebek dünyaya gözlerini Şehir Hastaneler­i’nde açtı. 2018’de ise Kayseri Şehir Hastanesi açılarak hastalara sağlık hizmeti sunmaya başladı.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye