Sabah

Havada ve karada 29 Ekim kutlanacak

Emlak Konut ve THY ortaklığın­da $rnavutk|\’de Ka\ata Jeoirilece­k 1 bin konutluk projede im]alar atıldı. 12 bin kişinin başvurduğu projenin 29 Ekim’de temeli atılacak

-

Sabah’ın gündeme getirdiği İstanbul Yeni Havalimanı’na ve Kanal İstanbul’a komşu 10 bin konutluk dev projede imzalar atıldı. Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları (THY) ortaklığıy­la İstanbul’un Arnavutköy ilçesine bağlı Dursunköy’de 3.6 milyon metrekarel­ik arazide hayata geçirilece­k projenin temel atma töreni 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleşe­cek. Projede ilk etap ise 16 ayda tamamlanac­ak.

MİLLET BAHÇESİ DE VAR

Projede yatay mimari uygulanaca­ğının altını çizen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Burası rant değil, örnek bir şehircilik projesi olacak. Arazinin yüzde 50’sini yani 1 milyon 800 bin metrekarey­i terk edeceğiz. Bir Millet Parkı da bu arazi içerisinde yer alacak. 29 Ekim’de temel atmak üzere yola çıktık. 16 ay içerisinde ilk etabı tamamlamay­ı planlıyoru­z” diye konuştu. Arsa alanı bakımından Emlak Konut GYO’nun şimdiye kadar geliştirdi­ği en büyük projeye imza atacakları­nı belirten Kurum, “Tamamlandı­ğında 225 bin kişiye istihdam sağlayacak İstanbul Yeni Havalimanı, bölgede nitelikli konut ihtiyacını beraberind­e getirecek. Bu toprakları­n iki milli değeri olarak birlikte oluşturaca­ğımız sinerjiyle bölgenin tüm ihtiyaçlar­ına birlikte çözüm üretme kararı aldık” dedi.

DÖRT KATLI BLOKLAR OLACAK

Tüm projeyi en geç 4-5 yıl içerisinde tamamlayac­aklarını belirten Kurum, THY dışında havalimanı­ndaki çalışanlar­a da belli kısımlar ayırmayı planladıkl­arını söyledi. Arsayı uygun fiyata mâl ettiklerin­e dikkat çeken Kurum, Emlak Konut imzalı en uygun fiyatlı konutların da bu projede olacağını ifade etti.

Mahalle konsepti ile hayata geçmesi planlanan projede bloklar zemin+ 4 kat olacak. 2+1’den 5+1’e kadar değişik tipte konutların hayata geçeceği projede okul, eğitim kurumları, kültürel tesisler ve geniş sosyal alan da planlanıyo­r. Ayrıca sürdürüleb­ilirlik kapsamında projede yenilenebi­lir enerji kaynakları­ndan, yağmur suyu ve gri su geri kazanımı teknolojis­inden yararlanıl­ması hedefleniy­or.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye