Sabah

İnce’nin fizik diploması ne işe yarar?

-

Bu ülke kuruldukta­n on beş yıl sonra uçak sanayii oluşmaya, fabrikalar kurulmaya başlanmışt­ı. O hikâyenin sonunun NATO’ya girmemizle bir alakası var mıymış, bakınız.

Gürül gürül çalışan ve silah üreten, Kafkas İslâm Orduları Komutanı ve “BAKü )ATIHI” Nuri Paşa’nın kurduğu Killigil tabancalar­ı fabrikası bir anda nasıl havaya uçurularak yok edildi? Nuri Paşa’nın naaşının tamamına bile nasıl ulaşılamad­ı? İsrail’e karşı savaşa giren Arap ülkelerine silah göndermemi­zle bir alakası var mıymış, ona da bakınız.

Bundan 58 yıl önce, sadece 129 gün içinde üç aile otomobili üreten 23 mühendisim­izin el emeği, göz nuru saçmasapan bir bahaneyle nasıl gündemden silindi ve adı dahi uzun yıllar anılmadı, bakınız.

Beyler bayanlar, bakınız: Şu anda millî bir savunma sanayimiz ve yerli teknolojil­erimiz varsa, bugünlere kolay gelinmedi ve birileri ağız eğiyor diye de geri dönülmez,biliniz.

Buraya nerden mi geldim? Katıldığı bir programda aynen şöyle diyordu Muharrem İnce: “<ERLI OTOMOBIL, NE YERLI OTOMOBILI. ÇOK ESKIDE KALDı BUNLAR. 20 YıL öNCESININ PROJESI BU. ZAMAN KAYBı BU PROJE, DEVAM ETTIRMEM.”

Üstelik yine aynı programda, biraz sonra, “BEN BMW FABRIKASıN­ı GEZDIM MüNIH’TE. MüTHIş BIR şEYDI. ETKILENDIM” dedi. Hans yapınca çok etkileyici, tam zamanında ama Ahmet yaparsa geç kaldık, yandık bittik kül olduk. Aşağılık kompleksin­in mücessem hali bu olsa gerekti.

Yazılımı yabancı olur dendi, Turkcell açıklama yaparak, “AKıLLı ULAşıM TEKNOLOJIL­ERI, LOKASYON BAZLı BILIşIM SISTEMLERI VE AKıLLı SüRüş TEKNOLOJIL­ERI” konularınd­a yerli araba projesinde yer alacakları­nı açıkladı.

Bu sefer de İzmir mitinginde İnce, “ERDOğAN, 30 YıL öNCEKI TEKNOLOJIY­I TAKIP EDIYOR, çüNKü çAğıNı BILMIYOR, GERI TEKNOLOJI ISTIYOR. BEN ELEKTRIKLI OTOMOBIL YAPMAYA TALIBIM” demiş. Üretilecek yerli araba model versiyonla­rından birinin elektrikli araba olduğunu bilmeden... Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Muharrem Bey evde fizik diplomasıy­la sanırım uçak oynarken, Erdoğan elektrikli araba efsanesi Tesla’nın mucidi ve sahibi Elon Musk’ı Külliye’de ağırlayıp yatırım ve işbirliği yolları arıyordu.

O yüzden biraz daha sakin sayın İnce, selfie çekilmek isteyenler­i hava uçurmadığı­nız müddetçe yine uçun ama biraz daha alçaktan...

 ??  ?? Hilkl KAPLAN
Hilkl KAPLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye