Sabah

Çadır tiyatrosu

-

Kılıçdaroğ­lu da bir seçim beyannames­i yayınladı. Onlar “BIlDIrGE” diyorlar. Muharrem İnce “tArAFsız ADAy” olduğu için (!) onunki farklı tabii. Bu partininki.

Bu bildirge ya da patlangoç her neyse, hiçbir heyecan uyandırmad­ı. Hiçbir yankı bulmadı.

Hazret gene uçmuş... “AnADolu KAlkınmA KuşAklArı

3roJEsI” diye bir proje yumurtlamı­ş.

Kimse üstünde durmadı. Kimse ilgilenmed­i.

Ama haksızlık bu... Yazık değil mi adamcağıza, o kadar kafa patlatmış...

CHP amigosu yazarlar bile ilgilenmed­iler!

Çünkü geçen seçimdeki “KEmAlInGrA­D” projesinde­n ağızları yandı da ondan.

Geçen seçimden önce o zırvayı göklere çıkarmışla­r, yalnızca bir tek, ama bir tek CHP’li yazar “sırF BIzIm DE BIr proJEmIz vAr DIyEBIlmEk IçIn AlElACElE uyDurulmuş” diyebilmiş­ti, adamcağızı işinden kovdular. Kim mi kovdu? Demokrasi kahramanı Aydın Doğan.

O projeye göre, yeri ve adı asla açıklanmay­an bir Orta Anadolu kenti kurulacak, yani yoktan varedilece­k, orada yurt dışından doktoralı 25 beş bin gencimiz çalışacakt­ı (bütün Türkiye’de yurt dışından doktoralı vatandaş sayısı 517’de kalıyordu)... Bu gençler Çin’den mal getirtip orada paketleyip Azerbaycan’a gönderecek­lerdi... Çinliler’in bu paketleme ve gönderme işini niçin kendilerin­in yapmadıkla­rı konusu karanlıkta kalıyordu.

Bay Kemal şimdi ambalaj sanayii kurmaktan

vazgeçmiş, o konuyu hiç hatırlamak istemiyor. Bunun yerine, Anadolu’yu “kuşAklAmAy­A” karar vermiş. Türkiye beş kalkınma kuşağına bölünecekm­iş. Nelermiş bunlar? Doğu ve Güneydoğu kuşağı, İç Anadolu ve Akdeniz kuşağı (buna “GünEş KuşAğı” demişler), Karadeniz kuşağı, Marmara kuşağı, bir de “MAvI BAtı”

kuşağı (bu da esas olarak Ege)...

İki kuşağa isim bulmuşlar, üçüne “mAzmun” uyduramamı­şlar. Aceleden olsa gerek.

Fizik hocamız elde birdi, şimdi bir de coğrafya hocamız var. Birinden kuantum teorisini öğrenebili­rsiniz (ağzını açıp da anlatırsa inşallah), ötekinden coğrafya bölgelerim­izi...

Keşke denizleri maviye, ovaları yeşile, dağları da kahverengi­ne boyasaydın bari Kemal Bey.

Bu kuşakların kiminde istihdam, kiminde koordinasy­on sağlanacak­mış, kiminde tarım ürünleri değerlendi­rilip kiminde de turizm ve hizmet sektörü ortaya çıkarılaca­kmış.

Peki, “somut” olarak neler yapılacakm­ış?

Öyle önemsiz ve gereksiz ayrıntılar projede yer almıyor.

Sen onu bunu bırak da, beş yüzüncü keredir soruyorum, şu Çanakkale’ye dikeceğini­z “ADAlEt tAnrıçAsı HEykElI” ne oldu Kemal

Bey?

Hani temel taşına da adını “Kılıç TAroğlu” şeklinde yazmışlard­ı kültürlü arkadaşlar­ın...

 ??  ?? (QJLQ $5',d
(QJLQ $5',d
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye