Sabah

AK Parti 16 yılda başarı öyküsü yazdı

SABAH YAZARLAR KULÜBÜ MERSİN’DE

- Bekir COŞKUN

S/ MERSİN

abah Yazarlar Kulübü ‘Türkiye’nin Seçimi’ paneli ile Mersin’e konuk oldu. Akdeniz İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda yapılan ve moderatörl­üğünü Ekonomi yazarı Faruk Erdem’in üstlendiği panele AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, SABAH Gazetesi Bölge Temsilcisi Ersin Ramoğlu ve çok sayıda STK temsilcisi ile vatandaşla­r katıldı. SABAH yazarların­ın konuşmalar­ından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

KRİZLERLE OYALADILAR

Faruk Erdem: Biz birinci nesil reformları başaramadı­k. Çünkü her 10 yılda bir askerler gelip yönetime el koydu. Bu, Türkiye’yi onlarca yıl geriye götürdü. 90’larda Türkiye patinaj yaptı. 90-95’lerde ciddi ekonomik kriz geçirdik. Paramız pul oldu ve ondan sonraki dönemde de Türkiye yapılamaz vaatlerle seçimlere gitti. Onun sonunda da geldiğimiz noktada 2001 krizini, insanlar işini, parasını, arabasını, evini kaybederek yaşadı.

Türkiye, reformları gerçekleşt­iremediği için bu noktaya geldi. Artık önümüzde bir fırsat var. Tek başına bir iktidar ve güçlü liderlik Türkiye’de son 15 yılda bu birinci nesil dediğimiz reformları gerçekleşt­irdi. 16 yılda aslında bir başarı hikayesi yazıldı.

OLİGARŞİ BİTİYOR

Ergün Diler: Yeni sistem çift başlılığı ortadan kaldırıyor. Yatırımın artması, güven ve istikrar en önemli şey olan hızlı ve etkin karar alma mekanizmas­ı gelişiyor. Bakanlık sayıları düşürülüyo­r. Bürokratik oligarşini­n önü kesiliyor.

Seçimden sonra bir hükümet kurulacak ve hemen çalışmaya başlayacak.

 ??  ??
 ??  ?? Bekir Hazar Ergün Diler Faruk Erdem Ozan Ceyhun
Bekir Hazar Ergün Diler Faruk Erdem Ozan Ceyhun

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye