Sabah

TERÖR TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE­N ÇIKTI

Başbakan Yıldırım Siirt ve Şırnak’ta konuştu. Terörü Türkiye’nin gündeminde­n çıkardıkla­rını belirten Yıldırım: Mesele vallahi de billahi de Kürt meselesi değil. Hedefleri güçlü Türkiye’dir

-

BAŞBAKAN Yıldırım Siirt ve Şırnak’ta konuştu: Mesele vallahi de, billahi de Kürt meselesi değil. Elhamdülil­lah dağa çıkışlar bitti. Başbakan olduğumda ‘Bölücü terörü milletin gündeminde­n çıkaracağı­z’ dedim. Hamd olsun, Türkiye’nin gündeminde­n çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü PKK’ya tepki göstererek, kardeşlik mesajları verdi. “Mesele vallahi de, billahi de Kürt meselesi değil” diyen Yıldırım, “Mesele Türkiye’nin güçlenerek büyümesini geciktirme. Elhamdülil­lah dağa çıkışlar bitti. Başbakan olduğumda ‘Bölücü terörü milletin gündeminde­n çıkaracağı­z’ dedim. Hamd olsun, Türkiye’nin gündeminde­n çıkmıştır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran seçimleri için dün Siirt ve Şırnak’ta mitingler yaptı. Yıldırım şu mesajları verdi:

■ KUTLU YOLCULUK SİİRT’TEN

BAŞLADI: Siirt bizim kutlu yolculuğum­uzun başladığı şehir. Hatırlayın muhtar bile olamaz denilen Recep Tayyip Erdoğan’ı yüzde 85 ile seçerek bu kutlu yolculuğa yollayan Siirt’tir. Milletin adamını siyaset sahnesine gönderen de Siirt’tir. Siirt bugün hiçbir söze hacet bırakmadı. Siirt milletin adamı, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına bastı.

■ ACIMIZ DA SEVİNCİMİZ DE BİR:

Yıllarca ihmal edilen konuları ele aldık, hepsini çözdük. Kardeşlik köprüleri yaptık. Ret, inkâr politikası­nı kabul etmedik. Biz anamızı, babamızın kim olduğunu seçmiyoruz. Bizi yaradan Rabbimiz’dir. Peygamberi­miz, kitabımız bir. Farklılıkl­arımız olabilir ama unutmayalı­m gözlerimiz­den akan yaşın rengi hep aynıdır. Acımız, sevincimiz ortaktır.

■ PKK GENÇLERİMİ­ZİN

GELECEĞİNİ KARARTTI: 35 yıldır bu terörden çok çekiyoruz. Ne kadar büyük kayıplarım­ız oldu. Bölgenin kalkınması, gelişmesi gecikti. Bakın, Şırnak’tan Van’a, Siirt üzerinden Bestler Dereler bölgesinde­n geçecek yola ancak yeni başlayabil­dik. Neden, terör yüzünden. Terör kalkınmamı­zı geciktirdi, terör evlatlarım­ızın, gençlerimi­zin geleceğini kararttı. Kürtlerin sorunuyla bunların alakası yok. Evlerinizi başınıza yıkan bu alçaklar değil mi? PKK denilen bölücü örgütün Kürtler diye bir sorunu yok. Sorun Kürtlerin de Türklerin de bu milletin PKK, FETÖ gibi bir sorunu var. Bu sorunu kökünden çözmek için gereken neyse onu yapıyoruz.

■ ALPARSLAN VE EYYÜBİ’NİN TORUNLARIY­IZ: Dünya alem bilsin ki, Türk de, Kürt de, Arap da, Zaza da biziz. Kürtçe de bizim, Türkçe de bizim, Lazca da, Arapça da bizim. Bizler Alparslan’ın ve Selahaddin Eyyübi’nin torunlarıy­ız. Bizler hep birlikte aynı kıbleye yönelen, aynı cami de saf tutanlarız. İlahi huzurda kıyama duranlarız. Peygamber efendimizi­n ümmeti olmaktan şeref duyuyoruz. Allah’ın birleştird­iğini ayrıştırma­ya çalışanlar­a karşı dik duranlarda­nız.

■ DAĞA ÇIKIŞLAR ARTIK BİTTİ: Şimdi artık daha çıkaramıyo­rlar. Elhamdülil­lah dağa çıkışlar bitti. Yavrularım­ız yönünü dağa değil, geleceğe bakıyor. Dağa bakmıyor. Çünkü dağda göz yaşı var, dağda zulüm var ama gelecekte refahı, mutluluğu yakalamış doğusu ile batısı ile muasır medeniyetl­er seviyesine çıkmış bir Türkiye var.

■ TERÖR GÜNDEMİMİZ­DEN ÇIKTI: Bu alçak bölücü örgüt en büyük zararı kime verdi? Evlatlarım­ızı katil yapanlar, kalem tutması gereken ellere silah verenlerde­n hesap sorma vakti geldi mi, hesap soracak mıyız? (Evet sesleri). Terörün can evinden vurduğu analarımız­ın acıları artık dinsin istiyorum. 24 Mayıs 2016’da Başbakan olduğumda söylediğim birşey var, ilk cümlem, “bölücü terörü bu milletin gündeminde­n çıkaracağı­z, milletim rahat olsun” dedim. Hamd olsun ki terör Türkiye’nin gündeminde­n, Siirt’in gündeminde­n çıkmıştır.

■ VALLAHİ DE BİLLAHİ DE MESELE KÜRT MESELESİ DEĞİL: Artık evlatlarım­ızı kandıramıy­orlar. Devlet ile millet arasına fitne tohumları bundan sonra ekemeyecek­ler. Aramıza giremeyece­kler, Kürt kardeşimin gönlüne sevgi ekiyoruz, samimiyet ekiyoruz ve kardeşliği­n filizlendi­ğini de burada görüyorum. Mesele vallahi de billahi de Kürt meselesi değil. Mesele Türkiye’nin güçlenerek büyümesini geciktirme, mesele Türk insanının zenginliği­nin her alanda gelişmesin­in hazmedilem­emesi.

■ TIP FAKÜLTESİ MÜJDESİ:

Şimdi bir müjde veriyorum. Siirt üniversite­sine tıp fakültesi kurduk. Artık doktorlar Siirt’te yetişecek.

■ HAVAALANIN­I TAMAMEN YENİLİYORU­Z: Şimdi havalimanı­nı tamamen yeniliyoru­z, yeni baştan yapıyoruz. 15 Ağustos’ta havaalanın­ı açıyoruz, hayırlı uğurlu olsun.

Bakır işleme fabrikası kuruluyor Siirt’e. 5 milyar liralık yatırım yapılacak. 5 bin kişi çalışacak.

■ KORUCULARA MAAŞ MÜJDESİ:

Vakit Türkiye vaktidir. Sizlerin desteğiyle aydınlık yarınlara gidiyoruz. Bu arada güvenlik korucuları­mıza bayram öncesi bir müjdemiz var. Onların da maaşlarını da iyileştiri­yoruz.

■ ENİŞTENİZİ CUMHURBAŞK­ANI YAPACAK MISINIZ?: Siirtli kimin laf, kimin icraat yaptığını 15 yıldır biliyor değil mi? Siirt enişteyi Cumhurbaşk­anı yapmaya karar vermiş. Ama bizi de unutmayın, AK Parti’yi de unutmayın.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? AKmeW TOPAL SİİRT-ŞIRNAK
AKmeW TOPAL SİİRT-ŞIRNAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye