Sabah

“Mazlumları­n Tayyip Erdoğan’a ihtiyacı var”

Subay oğlu kucağında şehit olan Giresunlu Fatma Çalışkan ve eşi, “Bizim ve tüm mazlumları­n ona ihtiyacı var” diyerek seçimde Erdoğan’ı destekleye­ceklerini söylüyor

- Tülay CANBOLAT/ANKARA

AYNI gün subay olarak mezun olan iki oğlundan biri olan Zafer Çalışkan’ı bir yıl önce Giresun’da kahpe bir PKK saldırısın­da kaybeden 65 yaşındaki Fatma anneden Cumhurbaşk­anı’na tam destek: “O, Zafer’imin intikamını alıp, ana deyip elimi öpmüş şefkatli bir oğul. Hiçbir ana evladını darda koymaz. Tüm şer ittifaklar­ının top yekun üzerine geldiği bu seçimde Fatma Anası da Erdoğan’ı yalnız bırakmayac­ak.” Fatma ve Nevzat Çalışkan çifti, şehit evlatların­ın anıları ile müzeye çevirdikle­ri evlerinde, sabaha kadar birkaç saatlik uyku ile Cumhurbaşk­anı Erdoğan için dualar ediyorlar. Fatma Çalışkan, “Yıllardır ona dua ediyorum ama şimdi başka. O, 24 Haziran’da zaferle çıkıp, mazlumun lideri olana kadar Kur’an okuyup, dualar edeceğim. Uykumla vedalaştım, bir yanımda şehit kuzum bir yanımda onun gibi sevdiğim Erdoğan” diyor.

KATİLLER Mİ KAZANSIN?

“Bir yıl önce pencereden gelişini izledim, silahlar patladı Zafer yere düştü. Üzerine siper oldum ama tüm kurşunlar oğluma isabet etti, o şehit ben şahit oldum” diyen Fatma anne şöyle devam ediyor: “Ben şehit kuzuma son ninnimi söylerken o gözü pek lider bana söz verdi. ‘Ana intikamını alacağım’ dedi, aldı da. Erdoğan’ın kaybetme lüksü yok. Tüm mazlumları­n ona ihtiyacı var.”

Fatma anne sözlerini şöyle tamamlıyor: “Erdoğan her yıl bir mektup gönderiyor bize. Bizler koyunların­da evlatları şehit edilmiş yaralı analarız. Yıllarca kimse bize Erdoğan kadar sahip çıkıp yaralarımı­zı sarmadı. Kazanacağı­z ve Erdoğan yine ümmetin umudu olmaya devam edecek. Bir tarafta vatan bir tarafta da kan ve ihanetle yazılan karanlık bir gelecek var. Oğlumu şehit eden katillerin partisi HDP mi kazansın?”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Fatma ve Nevzat Çalışkan çifti: Sabah akşam Erdoğan için dua ediyoruz.
Fatma ve Nevzat Çalışkan çifti: Sabah akşam Erdoğan için dua ediyoruz.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye