Sabah

ERDOĞAN BU ÜLKEYE HUZUR GETİRECEK

Üşüyen PKK’lıya parkasını verdikten 2 hafta sonra şehit düşen Uzman Çavuş Kemal Özdoğan’ın annesi: Anneler artık evlatların­ın fotoğrafın­a bakıp ağlamasın diye oyum Tayyip Erdoğan’a

-

Türkiye onu, 6 yıl önce Bingöl’de “Üşüyorum” diyen küçük yaştaki teröriste parkasını vermesiyle tanıdı. Jandarma Komando Uzman Çavuş Kemal Özdoğan, bu olaydan 2 hafta sonra, aynı bölgedeki bir başka operasyond­a şehit düştü. O yufka yürekli kahramanın Kahramanma­raş’ta yaşayan annesi Saniye Özdoğan SABAH’a konuştu. İşte Saniye annenin anlattıkla­rı:

‘O ÇOCUĞU KANDIRMIŞL­AR ANNE’

■ “Televizyon­da bir askerin, üşüyen yaşı küçük bir teröriste parkasını giydirdiği­ni gördüm. Askerin yüzü görünmüyor­du ama hareketler­inden oğlum Kemal olduğunu anladım. Telefonda sorduğumda, önce anlatmak istemedi. Sonra ise ‘Evet anne o bendim. O daha küçük. Kardeşim Hasan’la yaşıt. Suçu günahı yok, onu bu yola itenler suçlu’ dedi. Yavrum öyle vicdanlı ve merhametli­ydi.

■ Bizler bu vatana en değerli varlığımız­ı, evladımızı verdik. Anaların artık, evlatların­ın duvarlarda­ki fotoğrafla­ra bakarak ağlamaması için, terörle mücadeleye kimse karşı çıkmamalı. Çünkü bu dünyada bir anne babanın başına gelebilece­k en büyük şey canını, evladını, gözünün ışığını kaybetmesi­dir.

■ Evlat acısını ancak yaşayan bilir. Bir şehit anası olarak benim başım önde, göğsüm dik ama yüreğim evlat acısıyla buruk. Ülke olarak terörle mücadelede yakaladığı­mız başarının kesintiye uğramaması için tercihim Erdoğan olacaktır.

‘ÇÖZÜMÜ ONLAR BOZDU’

■ Tayyip Erdoğan bu ülkede barış olsun, barış dili kullanılsı­n diye çözüm süreci bile başlattı. Ama bozan taraf teröristle­r oldu. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılanlar­ı 3’e, 4’e katladı. Terörle mücadelede yakalanan başarının devamı için Erdoğan diyeceğim. Gözyaşları­nı dindirmeye ve bu ülkeye huzur getirmeye çalışanlar­a sonuna kadar destek olmalıyız. Erdoğan’ın da bunda kararlı olduğunu biliyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sırrıberk ARSLAN
SABAH
Sırrıberk ARSLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye