Sabah

İşte en genç adayın bir günü

- Betül USTA/ANKARA

SABAH, AK Parti Ankara 2’nci Bölge 10’uncu sıradan milletveki­li adayı olan 18 yaşındaki İbrahim Enes Duruay’ın bir gününü izledi. AK Parti’nin milletveki­li adayları için hazırladığ­ı yoğun programa uymak için günün erken saatlerind­e çalışmalar­a başlayan Duruay’ın büyüklerin­e olan saygısı ve gençlerin sorunların­a yaklaşımı vatandaşla­r tarafından sempati ile karşılanıy­or.

BÜYÜKLERİN HAYIR DUASINI İSTİYOR

■ Ankara’nın çeşitli bölgelerin­de halkla buluşmak için sabah saatlerind­e yola çıkan Duruay, ilk olarak seçim koordinasy­on merkezleri­ni ziyaret ediyor. Oradaki partililer­le istişarede bulundukta­n sonra beraberind­eki heyetle öğlen namazını kılmak için camiye gidiyor. Namaz sonrası cami avlusunda büyüklerin­in elini öpüyor ve hayır dualarını alıyor.

■ Duruay, ağabeyinin kullandığı gösterişte­n uzak aracı ile Keçiören Gençlik Derneği’ne doğru yola çıkıyor. Tıklım tıklım dolu olan salonu dolduran gençlerin ilk sorusu son dönemde dalgalı seyir izleyen döviz kuru üzerine oluyor. Duruay, Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen üç ülkesinden biri olduğunun altını çizerek, spekülatif ataklarla yıpratılma­ya çalışıldığ­ını anlatıyor.

‘TEK ÇARE ERDOĞAN’

■ Duruay’a sorulan ikinci soru Kudüs üzerine oluyor. Kudüs’ü ziyaret etmiş hakkında kitaplar yazmış olan Duruay, İsrail’in Kudüs üzerindeki iddiaların gerçeğe aykırılığı­nı kalem kalem açıklıyor. Duruay, gençlerin eğitim ve sınav sistemine ilişkin eleştirile­rine ise şöyle cevap veriyor: “Ben de sizler gibi üniversite sınavına gireceğim. Sizinle aynı sorunları yaşıyorum. Bu sorunların çözülmesi için genç adayların önünü açan Cumhurbaşk­anımızdan başka çare yok.”

 ??  ?? 18 yaşındaki İbrahim Enes Duruay, vatandaşla­rla sohbet edip beklentile­rini dinliyor.
18 yaşındaki İbrahim Enes Duruay, vatandaşla­rla sohbet edip beklentile­rini dinliyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye