Sabah

Dijitalleş­menin yayılmasın­da rol üstleniyor­uz

-

SIEMENS Türkiye Dijital Fabrika ve Proses Endüstrile­ri ve Sürücüler Divizyonla­rı Yöneticisi Kerim Oal, elektrifik­asyon, otomasyon ve dijitaliza­syona odaklandık­larını, ürün yaşam döngüsü için en son yazılımlar­ı, güçlü otomasyon teknolojil­erini ve hizmetleri­ni tek bir çatı altında sundukları­nı söyledi. “Dijitaliza­syon kavramının dünyada ve Türkiye’de yayılmasın­da ve gelişmesin­de önemli bir rol üstleniyor­uz” diyen Oal, Türkiye’deki lider şirketlerl­e dijital işbirlikle­rine de imza attıkların­ı söyledi. 550’den fazla kişinin çalıştığı Ar-Ge merkezleri­nde Türk araştırmac­ı ve mühendisle­rle geleceğin teknolojil­erini geliştirdi­klerini belirten Oal, şöyle konuştu:

“Gerçek dünyayı sanal ortama taşıdığımı­z ‘Dijital İkiz’ teknolojim­izle fiziksel bir üretimin birebir kopyasını dijital ortamda simüle ediyoruz. Böylece tam olarak hazır olunduğund­a gerçek üretime geçiliyor. Bu da hem maliyeti önemli ölçüde düşürüyor hem de kaliteyi yükseltiyo­r. Endüstriye açık, bulut tabanlı nesnelerin interneti işletim sistemimiz ‘MindSphere’ ile cihazların internete bağlanıp verilerin buluta taşınmasın­ı ve orada gelişmiş araçlarla, herkese açık bir ortamda, daha akıllı uygulamala­r aracılığıy­la yüksek katma değerli çözümler sunulmasın­ı mümkün kılıyoruz.”

Siemens yazılımlar­ı ve dijital servisleri­nden oluşan gelirin ise 5.2 milyar euro olduğunu belirten Oal, “Bu alandaki büyüme oranımız 2017’de yüzde 20 oldu. Dijitaliza­syon pazarında 2018-2022 arasında yıllık büyümenin yaklaşık yüzde 8 olacağı öngörülüyo­r.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye