Sabah

Türkiye dostu ABD’liler ÖDÜLLENDİR­İLDİ

Dördüncüsü düzenlenen TOA Ödülleri bu yıl “Türkiye Dostu Amerikalıl­ara” verildi. Siyasetten edebiyata ve sanata birçok alanda ödüle layık görülen 39 ABD’li ödülünü New York’ta aldı

- AA

ABD’de iş dünyasına yönelik İngilizce yayımlanan Türk dergisi “TurkofAmer­ica” ve TOA Consulting tarafından dördüncüsü düzenlenen “TOA Ödülleri 2018” bu yıl “Türkiye Dostu Amerikalıl­ara” verildi. “Türkiye Dostu Amerikalıl­ar Ödülleri”, Turkish Philanthro­py Funds ve Türk Hava Yolları’nın (THY) desteğiyle New York’taki Harvard Club’da düzenlenen törenle sahiplerin­i buldu.

Siyasetten edebiyata ve sanata birçok alanda ödüle layık görülen 39 kişi arasında Türkiye’deki Suriyeli mülteciler­e verdiği destekle bilinen sinema oyuncusu Lindsay Lohan, “Türk dostu” olarak tanınan ve aynı zamanda Amerikan İçişleri Bakanı Ryan Zinke’nin eşi olan Lola Zinke ile ABD’nin eski Ankara Büyükelçis­i James Jeffrey gibi isimler de yer aldı. İçişleri Bakanı Zinke ödül törenine eşiyle katıldı.

TurkofAmer­ica Dergisi Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni Cemil Özyurt, törende yaptığı konuşmada, Türk-Amerikan ilişkileri­nin gergin olduğu bir dönemde Türkiye’ye destek veren ve Türk dostu olan isimlere ödül verdikleri­ni söyledi.

TOA Consulting Yöneticisi Jimmy Cüneyt Gürkan ise ödül törenine katılan herkese teşekkür etti.

Törene katılan New York Başkonsolo­su Ertan Yalçın da iki genç girişimci tarafından kurulan TurkofAmer­ica dergisinin ABD genelinde Türk-Amerikan toplumuna ulaşan en önemli dergilerde­n biri olduğunu dile getirdi.

Gecede ödül alan isimlerin Türkiye ve ABD arasında değerli birer köprü ve hatta büyükelçi görevi üstlendiği­ni belirten Yalçın, her bir ismin iki ülke arasındaki köklü dostluk ve dayanışman­ın gerçek temsilcisi olduğunu ve bugünlerde buna daha fazla ihtiyaç duyulduğun­u vurguladı.

 ??  ?? İçişleri Bakanı Zinke ödül törenine eşiyle katıldı.
İçişleri Bakanı Zinke ödül törenine eşiyle katıldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye