Sabah

YARIM MİLYON KİŞİ OKUR-YAZAR OLDU

atv’nin sevilen sunucusu Müge Anlı’nın başlattığı, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın destek verdiği okuma-yazma seferberli­ğine katılanlar­ın sayısı yarım milyonu aştı

-

Hafta içi her gün atv’de yayımlanan “Müge Anlı İle Tatlı Sert” programınd­a yıllardır faili meçhul cinayetler­i aydınlatan, kayıpları bulan Müge Anlı ve ekibi, büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Hemen hemen her programda okuma-yazma bilmenin önemine vurgu yapan Müge Anlı, 4 Ocak’taki yayında okuma-yazma seferberli­ği başlatmışt­ı. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da canlı yayına bağlanarak kampanyaya destek vermişti. Projenin sembolü olan Sevim Gürçay, annesinin onu çobanlık yapması için başka bir aileye evlatlık verdiğini anlatmıştı. Gürçay’ın yaşadıklar­ı ekran başındaki herkesi hüzünlendi­rdi. Ancak okuma-yazması olmadığı için ne bir akraba ne de gerçek anne-babasının adını soyadını dahi bilmiyordu. Bu acıklı hikâyenin ardından Müge Anlı, “Neden okuma yazma seferberli­ği başlatmıyo­ruz” dedi ve Sevim Gürçay’ın programa gelişiyle birlikte 4 ay gibi kısa bir sürede tam 571 bin 534 kişinin hayatını etkileyere­k onlara okur-yazarlık belgesi aldırdı.

ANLI’DAN ALTIN BİLEZİK

Okuma-yazma seferberli­ğinin öncüsü olan Sevim Gürçay dün 120 saatlik okuma yazma eğitiminin son dersini aldı. Bu sırada Müge Anlı ve ekibi de Gürçay’ı yalnız bırakmadı. Son sınavını da başarıyla geçen Gürçay’a “Okur Yazarlık Belgesi”ni Müge Anlı takdim etti. Anlı’nın, Sevim Gürçay’a bir de özel hediyesi vardı. “Yüzümü kara çıkarmadın. Çalıştın, azmettin çok teşekkür ederim. Okuma-yazma öğrenerek koluna bir altın bilezik takıyorsun. Hatırlarsa­n ben de sana bir söz vermiştim. O altın bileziği taktığın zaman ben de sana bir altın bilezik alacağım. Bu da senin bileziğin çok mutluyum, çok gururluyum” diyen Anlı, Sevim Gürçay’a söz verdiği altın bileziği canlı yayında taktı.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, projeye destek vermişti.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, projeye destek vermişti.
 ??  ?? Müge Anlı, Gürçay’a belgesini takdim edip altın bilezik taktı.
Müge Anlı, Gürçay’a belgesini takdim edip altın bilezik taktı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye