Sabah

İlk milli sondajı Fatih yapacak

Türkiye’nin ilk sondaj gemisi Fatih, Akdeniz’e uğurlandı. Fatih’in bu yaz Antalya’da ilk sondajı yapacağını söyleyen Bakan Albayrak, ikinci geminin müjdesini de verdi

- (dit|r: Feride CEM Tasarım: 6eoiO KA<A

Türkiye tarihinde bir ilk olan sondaj gemisi Akdeniz’e uğurlandı. Kocaeli’nde düzenlenen törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Sondaj gemimize güçlü mirasımızı yaşatması ve yeni dönemi başlatması için ‘Fatih’ ismini koyduk. Antalya açıklarınd­a 2 bin 600 metre derinliğin­de ilk sondajı bu yaz yapmak üzere Fatih’i uğurluyoru­z. Gemimiz, vira bismillah diyerek Türk petrol ve gaz arama sondajcılı­ğında yeni bir çağ açacak. Allah güzel haberleri almayı nasip etsin” dedi.

KARIŞ KARIŞ ARAYACAK

Konuşmasın­da bir müjde daha vermek istediğini söyleyen Bakan Albayrak, şöyle devam etti: “Karadeniz’de Fatih’in yanına ikinci gemiyi de ekleyeceği­z. İkinci gemimizi bu yıl içinde TPAO’nun portföyüne katacağız. Petrol ve doğalgaz aramacılığ­ında da karış karış denizlerim­izi arayacağız.”

Derin deniz sondajları­nda yeni rekorlara imza atılacağın­ı söyleyen Albayrak, “Denizlerde petrol ve doğalgaz neredeyse Fatih’i oraya gönderip kuyuları kazmaya başlayacağ­ız. Gün gelecek Akdeniz’de, gün gelecek Karadeniz’de, gün gelecek Ege ve Marmara’da arayacağız” diye konuştu. İlk günden beri cesaretler­i ve destekleri­yle bu alanda başarılı olmalarına vesile olan Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranları­nı sunan Albayrak, şöyle devam etti: “6’ncı nesil, dünyanın en gelişmiş deniz sondaj gemisiyle sektörde küresel anlamda daha etkin bir ülke konumuna ulaşacağız. Sondaj operasyonl­arı ağırlıklı olarak Türk mühendisle­ri tarafından yönetilece­k. Akdeniz ve Karadenisz’deki varlığımız daha fazla hissedilec­ek.”

 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye