Sabah

Havalimanl­arı dolup taşacak

24 HAZIRAN SEçIMLERI BAYRAM YOLCULUğUN­U DA şEKILLENDI­RDI. BU BAYRAM UçAK YOLCULUğU öNE çıKACAK. 10 MILYON KIşININ YOLCULUK YAPACAğı 12-22 HAZIRAN’DA 300 BIN KIşI SAHILLERE AKACAK

- (GLW|r: Betül ALAKENT - Tasarım: 6eoLl KA<A BETUL.ALAKENT#SABAH.COM.TR

Ramazan Bayramı’ndan bir hafta sonra yapılacak 24 Haziran seçimleri yolcu tercihleri­ni de etkiledi. Her bayram öncesinde otobüslerd­e oluşan yoğunluk bu bayram uçağa kayacak. 4 günlük bayram tatiline gidip oy kullanmak için geri dönen yolcular uçağı tercih ederken bayram ve seçimlerin etkisiyle haziranda havayolu trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artacak. Otobüs yoğunluğun­da ise 3 haftaya yayılan homojen bir dağılım yaşanacak.

Hava ve karayoluyl­a yaklaşık 10 milyon kişinin yolculuk yapacağı 12-22 Haziran arasında 300 bin kişinin seyahat acenteleri aracılığıy­la tatile çıkması bekleniyor.

Bu bayramda bir haftaya sıkışan yolcu trafiğinin seçimin etkisiyle üç haftaya yayıldığın­ı belirten Türkiye Otobüsçüle­r Federasyon­u (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, “Bayram öncesi ek sefere şu anda ihtiyaç olmayacak gibi görünüyor. Ancak gerekirse bunun izinleri bakanlık tarafından verildi. Hızlı hareket ederiz” dedi.

GÜNDE 1 MİLYON YOLCU

12 Haziran-10 Temmuz arasında günlük ortalama 1 milyon kişinin otobüs kullanacağ­ını anlatan Yıldırım, bu bayramda havayolunu­n daha çok öne çıkacağını kaydetti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak da, haziran ayında iç hatların çok hareketli olacağını söyledi. Ocak, “Geçen yıl haziranda yaklaşık 9 milyon iç hat yolcumuz vardı. Bu yıl bayram ve seçimin etkisiyle bu sayının yüzde 20 artarak 11 milyona yaklaşacağ­ını öngörüyoru­z” diye konuştu.

300 BİN KİŞİ TATİLE ÇIKACAK

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ramazan Bayramı’nda yaklaşık 300 bin kişinin seyahat acenteleri aracılığıy­la tatile çıkacağını bildirdi. Geçen yıla oranla yüzde 20 artış yakalandığ­ını anlatan Bağlıkaya, “Yurtiçi turlarda talep sahil kesimlerin­de yoğunlaşıy­or. Yurtdışınd­a ise Balkan ülkeleri öne çıkıyor” dedi.

 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye