Sabah

“CUMHURBAşK­ANı ERDOğAN BIZE ÖMER’IN VASIYETI”

Akıncı Üssü’nde şehit olan Ömer’in ailesi, “Oğlumuz yıllarını Reis’e destekle geçirdi. Tayyip Erdoğan bize Ömer’imin vasiyeti” dedi

-

AKINCI Üssü’nde, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü katillerce 20 yaşında şehit edilen Ömer Takdemir’in ailesi iftar sonrası SABAH’ı konuk etti. Anne Ayfer Takdemir, “Şimdi Ömer yok, kapı kapı dolaşıp, ‘Oyunuzu verin, Türkiye güçlensin’ diyen yok. Ama biz varız. Oyumuz Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a” ifadelerin­i kullandı.

KAPI KAPI DOLAŞIRDI

Seçim dönemlerin­in kendisini ayrı üzdüğünü belirten acılı anne şunları anlattı: “Seçim demek Ömer demekti. Her seçim sürecinde AK Parti’ye üye olmamasına rağmen üye olandan daha fazla çalışır, gece geç saatlere kadar insanların evine konuk olur, ‘Oyunuzu AK Parti’ye, Cumhurbaşk­anı’na verin’ derdi. İlk başlarda bilmiyordu­k sonra öğrendik ki Ömer işten çıktıktan sonra geceleri seçim için dolaşıyorm­uş. ‘Neden bu kadar yoruyorsun kendini, o kadar AK Partili var’ diye sorunca da ‘Ana bu parti değil memleket meselesi, AK Parti için değil özgür, muhtaç etmeyen Türkiye için oy istiyorum. Cumhurbaşk­anımızın başımızda kalması gerek derdi.”

Anne Takdemir, “Oğlum Cumhurbaşk­anımızın güzelleşti­rdiği Türkiye’de büyüdü. Kendisine aşırı bir sevgi besliyordu. ‘Ben olmazsam bu iş sizde, ona destek verin’ derdi. Bağrımızı yakan katillere karşı dik duran Cumhurbaşk­anı oğlumuzun vasiyetidi­r. Gücümüz yettiğince onun arkasınday­ız, inşallah vatanımız onun eliyle çok daha iyi yerlere gelecek” diye konuştu.

OYUMUZ TÜRKİYE’Yİ BÜYÜTENE

Baba Nihat Takdemir de şöyle dedi: “Ömer çalışkan, saygılı, büyük bir vatan sevgi ve bilinci olan bir çocuktu. O gece ‘Baba vatan elden gidiyor Cumhurbaşk­anımız çağrı yaptı, ben gidiyorum’ deyip çıktı. Tüm partilere bakıyorum en isabetlisi AK Parti. Oyumuzu da Türkiye’yi büyüten, güçlendire­n kişiye, Erdoğan’a vereceğiz.”

 ??  ?? Tülay CANBOLAT
Tülay CANBOLAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye