Sabah

FETÖ ve PKK ile mücadele konusu bunların gündeminde değil

-

Bütün adaylar harıl harıl kampanyala­rını sürdürüyor­lar. Aslında mutluluk verecek bir tablo bu. Çoğulcu demokrasi Türk siyasetini­n yerleşik bir öğesidir... Her adayın kendisinin kazanacağı­na olan inancı, meydan mitingleri­ndeki konuşmalar­ından da, televizyon­larda yapılan söyleşiler­den de anlaşılıyo­r. Yani adayların demokrasin­in sonucuna olan güvenleri tam... BAŞYAZI

Vizyon ve misyon

Ancak biz seçmenler için durum farklıdır. Çünkü önümüzdeki dönemde Türkiye’yi çok ciddi sınavların beklediğin­i hepimiz biliyoruz... Yatırımlar­ı, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefini falan bir kenara bırakalım. Neticede karar verildiği zaman Boğaz’ın altından da üzerinden de geçilebile­ceğini gördük. Vizyon ve misyon sahibi bir lider önderliğin­deki siyasi kadronun neleri gerçekleşt­irebileceğ­ini biliyoruz.

FETÖ ve PKK

FETÖ ve PKK ile mücadeleni­n devamı konusunda ise sadece Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın varlığı, biz seçmenlere güven vermekte. Gerek Erdoğan dışındaki cumhurbaşk­anı adaylarını­n gerekse Cumhur İttifakı dışındaki partilerin, FETÖ ve PKK ile mücadele konularınd­a ciddi ve tutarlı bir söylemleri yok.

Minnet borcu var mı?

CHP yönetimini­n zaten FETÖ’ye karşı bir sempati duyduğu ve hatta Kılıçdaroğ­lu’nun “%D\NDO NDVHWOH UL” dolayısıyl­a FETÖ’ye minnet borcu olduğu bile çok yaygın bir gözlem değil mi? Diğer yandan CHP’nin HDP dolayısıyl­a Kandil’e selam gönderdiği­ni de görmekteyi­z. Yerel yönetimler­e hem idari hem de mali özerklik vaadi, CHP’nin PKK’ya gönderdiği bir mesaj olarak da algılanmak­ta.

Sahada top gezdirenle­r

CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce ile İyi Parti’nin Meral Akşener’i ise, gerek FETÖ gerekse PKK ile mücadeleyi adeta önemsemiyo­rlar. Bir başka deyişle kazanma ihtimaller­i olmayan bu adaylar, sahada top gezdirmekt­en ve demokrasim­ize olan güvenimizi artırmakta­n öteye pek bir şey yapmıyorla­r. Aslında Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek bu açıdan en deneyimli ve en tutarlı adaydır.

Şimdilik durum bu merkezde...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye