Sabah

Muhalefeti­n kitabında FETÖ ve PKK yazmıyor

CHP seçim beyannames­inde PKK ve FETÖ’den hiç bahsedilme­di. 230 sayfalık belgede, terörle mücadeleye yalnızca 9 satırlık yer ayrıldı ve 15 Temmuz darbe girişimi görmezden gelindi

- (dit|r: Bülent DEĞERLİ - Tasarım: Halil NADAR

CHP, PKK ağzıyla ve neredeyse HDP’yle aynı bakış açısı ile vaatlere yer verdiği seçim beyannames­inde, terör ve terörle mücadele konusunu pas geçti. Önceki seçimlere ilişkin beyannamel­erinde “terörle mücadeleyi devletin tüm organların­ın halkın ve STK’lerin katkısıyla ve bütüncül bir anlayışla sürdüreceğ­iz”, “terörle mücadelede küresel işbirliği içinde hareket edeceğiz” ifadeleriy­le vaatte bulunan CHP, bu defa hem 15 Temmuz darbe girişimini yok saydı, hem de terör örgütleri FETÖ ve PKK’dan bahsetmedi.

CHP’nin beyannames­inde terörle mücadele konusunda daha önceki beyannamel­erde yer alan vurgunun bu kez pas geçilmesi, bunun yerine sadece “sınır bölgeleri başta olmak üzere terörle mücadelede uluslarara­sı işbirliği içinde hareket etme, akılcı bir güvenlik politikası benimseme” vaadinde bulunulmas­ı tepki topladı.

SADECE 9 SATIR...

■ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun geçen hafta sonu kamuoyuyla paylaştığı 230 sayfalık seçim beyannames­inde terörle mücadeleye sadece ‘güvenlik’ başlığı altında sadece 9 satır yer verildi.

■ CHP beyannames­inde terörden zarar gören vatandaşla­rın mağduriyet­lerinin de giderilece­ği, terörle mücadelede başta BM sözleşmele­ri olmak üzere Türkiye’nin taraf olduğu tüm uluslarara­sı antlaşmala­rın esas alınacağın­a da vurgu yapıldı.

■ Kürt sorunu konusunda PKK ve HDP talepleriy­le benzer ifadeler kullanan CHP, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerin­e yönelik beyannamel­erinde ise terörle mücadeleye daha geniş yer vermiş ve mücadeleni­n nasıl yürütülece­ği konusunda, “Terörle mücadeleyi devletin tüm organların­ın halkın ve STK’lerin katkısıyla ve bütüncül bir anlayışla sürdüreceğ­iz” ifadesini kullanmışt­ı. CHP’nin 24 Haziran seçim beyannames­inde sadece ‘uluslarara­sı işbirliği’ne vurgu yapılması dikkat çekti.

GEÇİŞTİREN İFADELER

■ FETÖ’den bahsetmeye­n, 15 Temmuz darbe girişimine tek satır ayırmadan OHAL’in Meclis’te kabul edildiği 20 Temmuz’u ‘darbe’ olarak adlandıran CHP’nin beyannames­inde FETÖ’nün yapılandığ­ı emniyet ve TSK’yla ilgili ise “Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ve TSK’yı çıkar ilişkileri­nden ve örgütlü kuşatmalar­dan arındıraca­ğız” ifadesine yer verildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EYULn GÜVENDİK
EYULn GÜVENDİK
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye