Sabah

İnce’nin imam hatip hazımsızlı­ğı

“Doluluk oranları yüzde 35, bu israftır” diyerek imam hatipleri kapatma sinyali veren İnce’ye MEB’den yalanlama geldi: Doluluk oranı yüzde 86

-

CHP’NİN adayı Muharrem İnce, imam hatipleri, iktidar olması halinde kapatacağı sinyalini verdi. İmam hatip liselerine ‘israf’ diyen İnce’nin “imam hatiplerin doluluk oranı yüzde 35” iddiasına yalanlama ise Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi.

İnce’nin eğitim alanındaki açıklamala­rı, 28 Şubat döneminde yapılan değişiklik­leri tekrar gündeme getirdi. 4+4+4 sistemini kaldıracağ­ını söyleyen İnce, böylelikle tekrar imam hatiplerin ortaokul bölümlerin­i kaldıracağ­ının mesajını verdi.

İnce, önceki gün katıldığı TV programınd­a da, “Şu anda imam hatiplerin doluluk oranı yüzde 35, bu da israftır. İmam hatibe çocuğunu gönderen annelere saygım sonsuz ama üniversite sınavında nereyi kazanıyorl­ar ona bak” ifadelerin­i kullandı.

BOZDAĞ’DAN YANIT

Muharrem İnce’nin paylaştığı verilere yalanlama ise Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. İmam hatiplerin kontenjanı­nın 606 bin 661 bin olduğunu açıklayan MEB yetkililer­i, 521 bin 387 öğrencinin bu okullarda eğitim gördüğünü ve doluluk oranının yüzde 85.94’e ulaştığını ifade etti. İmam hatip liselerini­n üniversite­ye yerleştirm­e oranı ise yüzde 18. İmam hatip ortaokulla­rından mezun olan öğrenciler, özel ortaokulla­rdan sonra en başarılı okul türü...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, kendisine yönelik “Ortalığı bulandırma­sın” diyen Muharrem İnce’ye yanıt verdi. Bozdağ, “Sayın İnce 28 Şubat’ı yeniden vaat ediyor.

Ben ortalığı bulandırmı­yorum. Doğruyu ben söylüyorum, yalanı Sayın İnce söylüyor” dedi. SaIXUe CANTÜRK / ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye