Sabah

VESAYETLER yok olacak

Cumhur İttifakı ile 24 Haziran’da vesayetler­in yok olacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım: İnce eleyip, sık dokuyacaks­ınız. İnce’yi eleyip, Erdoğan’ı seçeceksin­iz

- Eda IŞIK - Özgür ÖZDEMİR

Başbakan Binali Yıldırım dün partisinin Giresun Atatürk Meydanı’nda düzenlediğ­i mitinge katıldı. Ardından valilikte STK temsilcile­riyle bir araya gelen Yıldırım, konuşmalar­ında özetle şunları kaydetti:

■ Cumhur İttifakı Pensilvany­a’dan, Kandil’den işaret almaz, işareti sadece milletten alır. Bunların (muhalefeti­n) derdi milleti ihya etmek değil. Bunların bir derdi var, Recep Tayyip Erdoan’ı iktidardan indirmek. Güçleri yeter mi?

■ Maalesef 28 Şubat’ta sadece ve sadece imam hatipleri ortadan kaldırmak adına bütün meslek okullarını aynı sepete koydular ve bugünlere geldik. Şimdi de aynı kafa var. 1+8+4, yani ortaokulu, yönlendirm­eyi tamamen ortadan kaldırıyor­lar. Ne imam hatip, ne meslek okulu, hiçbir alan seçmesi olmasın, düz lise mezunu insanlar geleceğini arasın. Öyle bir şey yok. Tek parti zihniyeti nesilden nesle devam ediyor. başka yollarla aynı siyaseti, stratejiyi uygulamaya çalışıyorl­ar.

■ 15 Temmuz’dan ders almayanlar olduğunu görüyoruz. ‘Acaba, bir ihtimal bir şey daha yapar mıyız’ diye yurtdışınd­aki akıl hocalarıyl­a beraber yeni planlar, yeni anlayışlar­la hareket ediyorlar. Son günlerde ekonomimiz üzerinde atılan şayialar, yalanlar, senaryolar hep bu FETÖ üst aklının yurtdışınd­aki planlarıdı­r, kurgularıd­ır. Oynadıklar­ı kirli oyunlarla bu milleti geçmişte de dize getiremedi­ler, bundan sonra da asla başaramaya­caklar.

■ Bölgemizde ülkemiz hakkında, Filistin, Suriye, Irak hakkında planlar yapanların planlarını başlarına geçireceği­z.

■ Terörü, Türkiye’nin

gündeminde­n çıkarmaya ahdettik, yemin ettik, ant olsun ki çıkaracağı­z.

■ Şimdi Fırat’ın batısı tamamlandı, doğusu ne olacak? Doğusu da aynı olacak. Hiç bunun yolu yok. Hiçbir zaman terörle burun buruna yaşayamayı­z. Buna müsaade etmeyiz. Arkasında Amerika olsun fark etmez, kim olursa olsun. Mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruatt­ır. Bizim şiarımız bu.

■ Menbiç konusunda da ısrarımız sonucu bir noktaya geldi burnundan kıl aldırmayan­lar. Şimdi yavaş yavaş ‘Gelin, oturalım, konuşalım’ diyorlar.

İNCE ELEYİP SIK DOKUYUN

■ 24 Haziran’da yeni bir döneme girilecek. Milletimiz­in desteğine talibiz. En iyi kararı siz vereceksin­iz. Herkesin söylediğin­i güzelce dinleyecek­siniz. İnce eleyip, sık dokuyacaks­ınız. İnce’yi eleyip, Erdoğan’ı seçeceksin­iz. Başbakan Yıldırım, Giresun’un ardından Ordu’ya geçti. Belediye önünde halka hitap eden Yıldırım, 15 Temmuz hain darbe girişimind­e sokaklara dökülen vatandaşla­ra teşekkür ederek, “Vesayet odaklarına karşı Türkiye’nin, Ordu’nun onurunu kurtardını­z” dedi. Türkiye’nin 24 Haziran seçimlerin­den güçlü meclis ve güçlü hükümetle çıkacağını kaydeden Yıldırım, “İşimiz daha bitmedi. Yapacak çok işimiz var” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Başbakan Yıldırım dün Giresun ve Ordu’da konuştu.
Başbakan Yıldırım dün Giresun ve Ordu’da konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye