Sabah

30 AY 9 KUPA VE ELVEDA

3’üncü kez üst üste Şampiyonla­r Ligi’ni kazandıkta­n yalnızca 5 gün sonra Fransız efsane, ani bir kararla veda etti. Zidane, “Severek ayrılıyoru­m. Herkes için doğrusu buydu” dedi

- Uğur Karakulluk­çu ugur.karakulluk­cu@sabah.com.tr

Real Madrid ile bu sezon Şampiyonla­r Ligi’ni kazandıkta­n sonra istifasını açıklayan Fransız teknik adam Zinedine Zidane, Avrupa futbol kamuoyunu adeta şoka soktu. Dünya’nın en büyük ve saygın teknik adamlarını­n hayalini bile kuramadığı bir başarıya imza atıp tarihte 2 kez üst üste başarılama­yan Şampiyonla­r Ligi şampiyonlu­ğu serisini 3’e çıkarıp ağızları açık bırakan Fransız efsane, son kupasından yalnızca 5 gün sonra istifasını verdi.

çok özel yetenekler­e sahip çok büyük bir futbolcuyd­u. Teknik direktörlü­ğe de dünyanın en büyük kulüplerin­den biri olan Real Madrid’de başladı ve de bana göre inanılmaz bir başarıya imza attı. 3 sene üst üste Şampiyonla­r Ligi şampiyonlu­ğu… Tabii ki bu ayrılık kararı benim için de büyük sürpriz oldu ama bir fikir jimnastiği yaptım ve bunu da kimsenin düşünmeyec­eği ama atılmış çok cesur bir adım olarak görüyorum. Buradaki başarılar artık kendisini tatmin etmez. Yeni bir heyecan arayışı içine girdi. Çok cesur ve beklenmedi­k bir şey ama doğrusunu yaptı. Başka takımlarda başka bir başarı için kendine bir zemin hazırladı. Tarihte Devler Ligi şampiyonu olup görevinden istifa eden herhangi bir teknik adam yoktu. 30 ay önce selefi Carlo Ancelotti’nin ayrılığı sonrası göreve gelen Zidane, 30 ay içinde 3’ü Kupa 1 olmak üzere 9 kupa kazanmayı başarıp Real Madrid’i bu dönemin tartışması­z en iyi takımı konumuna taşımıştı.

Madrid’in muzaffer hocası Zidane, dün başkan Florentino Perez’le birlikte kameraları­n karşısına geçerek istifa kararının detayların­ı kamuoyuyla paylaştı. Fransız hoca, “Herkes için en doğru an buydu. Takım için her şey iyi giderken böyle bir karar almak garip durabilir ama bu takım kazanmaya devam etmeli” dedi. Gözleri yaşaran Zidane, “Hayatımın sonuna kadar Real Madrid’e yakın olacağım, bu kulüp bana her şeyi verdi” diye konuştu. Ünlü teknik adam, Real Madrid’ten yılda bonuslar hariç milZPn &urP alıyordu. Bonuslarla bu rakam 9 milyon Euro’yu buluyordu. Perez de şunları söyledi: “Bu habere hazırlıklı değildim. Zizou’ya kulübe olan sevgisi, tutkusu ve adanmışlığ­ı için teşekkür etmek isterim. Onun davranışı hepimize örnek oluşturuyo­r. Bunun bir elveda olmadığını umuyorum, bir gün geri gelmesini istiyorum.”

 ??  ?? † †
† †
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye