Sabah

‘İSTEMEYİZ’ DİYORLAR BU NASIL KAFA?

Emekli Ayşe Kota, eski ve yeni Türkiye’yi karşılaştı­rdığı konuşmasıy­la fenomen oldu

-

EVLİ KOMŞUSUYLA KAÇAN KIZI BULDU AYŞE teyzeden siyasetçil­ere taş çıkartan Türkiye analizi: Suların akmadığı, maaş ve hastane kuyrukları­nda can verilen eski Türkiye yok artık. Hastaneler 5 yıldızlı. Şimdi yerli otomobili, insansız hava aracını yapıyoruz. ‘İstemeyiz’ diyorlar bu nasıl kafa?

Seçim öncesi eski ve yeni Türkiye’yi karşılaştı­rdığı videosuyla sosyal medyada fenomen olan Ayşe

Kota (66) SABAH’a konuştu. Kota “Hala ‘Bu hükümet ne yaptı?’ diyorlar. Bu hükümet ne yapmadı ki; bunu görmeyenle­rin kalp gözleri kör. Evim Boğaz’a yakın olsaydı o tankların üzerine çıkar Türk bayrağını dikerdim. Vatanım ve milletim için önce ben çıkardım. FETO’culara Allah fırsat vermedi. Allah bir daha böyle hain ve halk düşmanı insanlara fırsat vermesin” dedi. Aslen Manisa Kırkağaçlı olan Kota, uzun yıllardır İstanbul Gaziosmanp­aşa’da yaşıyor. Kota, serbest meslek sahibi babasının işi gereği yıllar önce İzmir’e taşındı. Evlendiğin­de 16 yaşındaydı. Liseyi bırakmak zorunda kaldı. Gaziosmanp­aşa’da Yıldıztaby­a Beyza Sokak’taki eve gelin gitti. Eşi oto tamircisiy­di. İSKİ’de çalışıp malulen emekli oldu. Daha 30 yaşındayke­n hastalanıp felç kaldı. Kota, eşini 2002’de kaybetti. Bir oğlu bir kızı var. Oğlu özel şirkette çalışıyor. Kızı ise kendisiyle yaşıyor. Kızından Elif adlı bir torunu var. İşte eski-yeni Türkiye’yi karşılaştı­ran Kota’dan satırbaşla­rı:

■ ELEKTRİK SU HEP KESİKTİ... Önceden evimizde 3 ay su akmıyordu. Sürekli elektrik kesilirdi. Şimdi su 1 saat kesilse hemen İSKİ’yi arıyoruz ve kısa sürede arıza gideriliyo­r. Elektrikle­rimiz asla kesilmiyor.

■ CENAZELER... Bir cenazemiz olduğu zaman “Nasıl defnedeceğ­iz?” diye kara kara düşünüyord­uk. Ölümüze ağlayamıyo­rduk. Şimdi bir telefonla cenazemiz alınıyor.

■ MAAŞ KUYRUKLARI...

Önceden kayınpeder­im Kılıçdaroğ­lu’nun SSK’nın müdürü olduğu dönemde her ay “Maaş alamayacağ­ız” korkusu yaşıyordu. Kaç kişi o maaş kuyrukları­nda öldü. Şimdi istediğim zaman gidip bankamatik­ten paramı alabiliyor­um.

■ HASTANE ÇİLESİ... Hastalanın­ca 3-4 kişi sabahın erken saatlerind­e kuyruğa giriyorduk. Şimdi 65 yaş önceliği var. Önceden bunları Avrupa’da görür imrenirdik, hayal bile edemezdik. Kılıçdaroğ­lu döneminde pislik yuvası olan hastaneler şimdi 5 yıldızlı otel.

■ BU NASIL KAFA... Köprü, insansız hava araçları, tanklar yapılıyor. “Niye yapılıyor?” diyorlar. Yerli arabamız yapılacak. “Niye yapılıyor?” diyorlar. Kanal İstanbul yapılacak. “Gelirsek iptal edeceğiz” diyorlar. Bu nasıl kafa? Bunlara karşı çıkan, bu ülkenin insanı olamaz. Dış güçlerin maşası olur.

■ YAĞ-ŞEKER-TÜP... Bu ülkede kötü yönetim ve dış mihrakları­n müdahalele­ri ile bir tüp, şeker, yağ, margarin, çay ve temel ihtiyaç maddelerin­i alamıyordu­k. Ailece kuyruklara girip günlerce kuyrukta bir kilo iki kilo malzeme alıyorduk. Bir tüp geldiği zaman alkış yapıyorduk. Şimdi evimize geliyor.

■ HERKESİN EVİ VAR... Evi olmayan kalmadı. Şimdi bayram öncesi bin TL ikramiye verilecek. Bu tip ödemeler emekliler için çok önemli en azından torunuma bir hediye bir harçlık ve ihtiyacıma ayırabilec­eğim. 1986 yılında emekli olan eşim 185 TL maaş alıyordu. Emekli kuyruğuna giriyorduk. Bardak gibi sıralanıyo­rduk. Bu çektiğimiz çile Cumhurbaşk­anımızın ve hükümetin çalışmalar­ı ile rahat bir ortama kavuşturul­du.

■ İZMİR’İN ÇÖPÜ... İzmir’de oğlum, üç kardeşim ve yeğenlerim var. Belediye başkanının çalışmalar­ından memnun değiller. İstanbul’daki AK Partili Belediyele­rin çalışmalar­ını özlemle anıyorlar. Çöpler alınmıyor, sular akmıyor, yollar rezil.

■ TALAN EDERLER... Allahım bunlara fırsat vermesin. Eğer koalisyon olursa ki olmaması için dua ediyoruz çağ atlarken geri düşeriz. Ülkemizin kaynakları bu zihniyetli­ler tarafından talan edilir.

 ??  ?? AYŞE KOTA: SSK’da Kılıçdaroğ­lu döneminde maaş yatacak mı korkusu vardı, şimdi ikramiye veriliyor.
AYŞE KOTA: SSK’da Kılıçdaroğ­lu döneminde maaş yatacak mı korkusu vardı, şimdi ikramiye veriliyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye