Sabah

FOX TV’den kirli algı operasyonu

Şehir hastaneler­ini karalamak için cep telefonuyl­a kayıt yaptılar, engelli olmayan vatandaşı engelli diye gösterdile­r

-

ŞEHİR hastaneler­ini karalamak için kampanya başlatan Fox TV’den yalan haber. Mersin Şehir Hastanesi’nde ulaşım golf arabaları ile sağlanırke­n, bunu tercih etmeyen bir hasta üzerinden algı operasyonu yürütüldü.

ehir hastaneler­i yatırımını hazmedemey­en FOX TV ve programcıs­ı Fatih Portakal’ın, bu hastaneler­e ilişkin resmen düzmece haber kurguladığ­ı ortaya çıktı.

Fatih Portakal, hastaneler­in büyüklüğün­den dert yanıp hastaların hastane içinde ulaşımda zorlandığı­nı iddia etti. Ekrana getirdiği koltuk değnekli bir hastanın MR çektirmek için çok uzun bir yolu yürümek zorunda kaldığını ekranlara getirdi.

'hZMECE ÇIKTI

Oysa iddiaların tamamı sahte ve gerçek anlamda düzmece çıktı. Haberde koltuk değnekleri ile geniş hastane içinde yürümekte zorluk çektiği görülen ve “engelli” olarak sunulan hastanın, hastaneye ait kamera görüntüler­inde koltuk değnekleri olmadan yürüdüğü ortaya çıktı.

HABER ÇARPITMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Valiliği ve Mersin Sağlık Müdürlüğü de o iddiaları yalanladı.

Yapılan açıklamada, hastanenin bloklardan oluştuğu ve uzun mesafeler arasında hastaların transferi için 8 kişilik golf arabaları ve özel hasta araçları kullanıldı­ğı, belli istasyonla­rda bekleyen bu araçlara dileyen tüm hastaların binebilece­ği belirtildi. 255 tane poliklinik­le günlük 10 bin vatandaşa ayakta hizmet veren hastanede 200’ün üzerinde hasta taşıma aracı ile vatandaşa hizmet veriliyor.

Ş

 ??  ?? )2; EKRANı DEğNEKLI
)2; EKRANı DEğNEKLI
 ??  ?? FO; TV ve sunucu Fatih Portakal düzmece habere imza attı. TV’de değnekle gösterilen hastanın, güvenlik kamerasınd­a yürüdüğü görülüyor.
FO; TV ve sunucu Fatih Portakal düzmece habere imza attı. TV’de değnekle gösterilen hastanın, güvenlik kamerasınd­a yürüdüğü görülüyor.
 ??  ?? Mersin Şehir Hastanesi’nde hastaların faydalanma­sı için belli noktalarda 8 kişilik golf araçları bulunuyor.
Mersin Şehir Hastanesi’nde hastaların faydalanma­sı için belli noktalarda 8 kişilik golf araçları bulunuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye