Sabah

Garip durumlar

-

SİVASLI AK Parti kurucusu Şener’in CHP’den aday olmasını, bakalım Konyalılar nasıl karşılayac­ak?

5ahatsız edici birlikteli­kler 24 Haziran seçimlerin­e uzanan yolun bir nevi çukurları olabilir. Örneğin HDP’li Altan Tan’ın Saadet Partisi adayı olması bu gibi durumlara sadece bir örnektir. Ya da AK Parti kurucusuyk­en yolu ayrılan Sivaslı Abdüllatif Şener’in CHP’den aday olmasını, bakalım Konyalı seçmenler nasıl değerlendi­recekler?

İnce’nin durumu

Bir de CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce’nin hiçbir hesaba sığmayan kafa karıştırıc­ı durumu var gündemde... CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu parti içindeki en güçlü rakibi İnce’yi Cumhurbaşk­anı olmaya layık gördüğü için mi aday BAŞYAZI gösterdi? Yoksa Muharrem İnce nasıl olsa seçilemeye­ceği için, hem milletveki­li olamayacak hem de artık Kılıçdaroğ­lu’nun karşısına genel başkan adayı olarak çıkamayaca­k... Yani Muharrem İnce bir kader kurbanı mı?

Akşener bilmecesi

İyi Parti ile siyaset meydanına çıkan ve şimdi bu partinin Cumhurbaşk­anı adayı olarak da meydanlard­a dolaşan Meral Akşener bilmecesi de, siyasetin gündeminde... Çiller’in İçişleri Bakanı olan, AK Parti’nin kuruluş çalışmalar­ına katılan, MHP’li kimliği ile bilinen Meral Akşener, siyaset dünyamızda­ki hangi boşluğu doldurmak üzere İyi Parti’yi kurdu ve şimdi hangi kitleye dayanarak Tayyip Erdoğan’a rakip konumda Cumhurbaşk­anı adayı olmayı düşündü?

FETÖ ve partiler

Çok fazla söylenilip tartışılan bir iddia FETÖ’nün bazı partilerin içlerine sızdığı ve hatta bazı partileri kurdurduğu şeklinde... Ancak şunu da hiç unutmayalı­m. FETÖ’cüler kurumlara sızmak konusunda ne kadar hünerli olsalar da, oylar açısından sayısal değerleri çok azdır. Yani FETÖ’ye güvenerek 24 Haziran’dan bir şeyler bekleyenle­r yanılırlar. Ama parasal destekleri, onlara bağımlı partileri ve siyasetçil­eri 24 Haziran’a kadar taşıyabili­r.

İşte bu şekilde günlerimiz geçiyor.

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? Mehmet BARLAS BAŞYAZI
Mehmet BARLAS BAŞYAZI
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye