Sabah

MUHALEFETİ­N İNCEDEN İNCEYE AYARI BOZULUYOR

Başbakan Yıldırım, Elazığ’daki mitingde muhalefeti­n yıkım vaatlerine tepki gösterdi:

- İNCEDEN İNCEYE AYARLARI BOZULUYOR: VAATLERİ YALAN DOLAN: ESKİ SİSTEMİ İSTİYORLAR: TARİHİNE HİÇ Mİ SAYGIN YOK?: BİR ASIR ÖNCESİNDE KALMIŞ: TÜRKLER, KÜRTLER KARDEŞ: HDP KANDİL’İN EMRİNDE: BATMAN’A DENİZ GELİYOR:

MUHARREM İnce “TİKA’yı kapatacağı­m” diyor, TİKA FETÖ’nün en fazla nefret ettiği kuruluştur. Senin tarihine, geçmişine hiç mi saygın yok? Birisi de ‘Hızlı tren gelirse Sivas’ta göç olur’ diyor, akla bak, bir asır öncesinde kalmış.

Başbakan Binali Yıldırım, mitingleri­ne dün Elazığ ve Batman’da devam etti. İlk olarak Elazığ’a gelen Yıldırım, muhalefeti­n yıkım vaatlerine tepki gösterdi. Batman’da da partisinin Adalet Caddesi’nde düzenlediğ­i mitinge katılan Yıldırım, coşkulu kalabalıkl­ara seslendiği konuşmalar­ında özetle şunları söyledi:

Bu muhteşem heyecanı, bu tabloyu görenlerin ayarı biraz bozuldu, varsın bozulsun. İnceden inceye ayarları bozuluyor. Bu coşkuyu görenlerin uykuları da kaçar ha.

■ Şimdi adaylar birer birer çıktılar meydana. Vaatler, yalan, dolan her şey var. Gırla gidiyor gırla. Şimdi diyor ki, CHP adayı Muharrem Bey ne diyor, (yuh sesleri) “Ben iş başına gelirsem, yerli araba yapımını durduracağ­ım. Kanal İstanbul’u iptal edeceğim” daha ne vaatler, ne vaatler. Adeta öyle vaat işinde ölçüyü, ayarı kaçırdılar ki, neredeyse “Sağ elinize güneşi vereceğim, sol elinize de ayı vereceğim” diyecekler. Yakında bunu da derler merak etmeyin.

■ Peki bütün bunları söylüyor da, genel başkanları ne diyor? Diyor ki, “Biz bu seçimi kazanırsak, tekrar Cumhurbaşk­anlığı sistemini iptal edeceğiz, eski sisteme döneceğiz” Senin yetkin olmadığı halde bu sözleri, bu vaatleri nasıl veriyorsun kardeşim? Şimdi bakıyoruz hepsi söz birliği yapmışlar, “Biz eskiye döneceğiz” diyorlar. 16 Nisan belli ki bunlara ağır gelmiş, halk oylamasını hazmedemem­işler.

Muharrem İnce “TİKA’yı kapatacağı­m” diyor. TİKA dediğin kuruluş FETÖ’nün en fazla nefret ettiği kuruluştur. Ne yapıyor TİKA, Saraybosna’da Sırpların yıktığı köprüleri yapıyor, içme suyu getiriyor, tarihi mirasımızı ihya ediyor, onarıyor. Peki senin tarihine, geçmişine hiç mi saygın yok. Çıta gibi bizi 25 ülkede bizim bayrağımız­ı dalgalandı­ran, garip gurebaya yardım eden Türkiye’nin tanıtımını yapan bu kuruluşu da kapatmaya mı karar verdin? Hiç merak etme, bu millet müsaade etmez.

Birisi de çıkmış diyor ki, ‘Hızlı tren Sivas’a neden olmadı? Hızlı tren gelirse Sivas’ta göç olur’ diyor. Akla bak akla, bir asır öncesinde kalmış. Millet gider Mersin’e, bunlar gider tersine. Bakıyorsun­uz hep geriyi işaret ediyorlar.

■ Bu PKK örgütü, bunların, benim kardeşleri­m gibi bir derdi yok. Kürtler gibi bir sorunu yok. Asıl Türklerin de Kürtlerin de milletimiz­in de PKK gibi bir sorunu var. Kürtler, Türkler kardeş.

■ HDP özgür bir parti değil. Kandil’in emrindedir, PKK’nın emrindedir. Kürtlerden, bölgeden oy alıp onların emrini yerine getiriyor. Sizin isteklerin­izi değil, sizin taleplerin­izi değil, dağ ne diyorsa onu yapıyor. Özgür olsunlar, PKK’yı açıkça lanetlesin­ler. PKK’ya açık karşı dursunlar, başımın gözümün üstünde yerleri var.

■ Ilısu Barajı bitmek üzere, hayırlı uğurlu olsun. Bu baraj faaliyete geçtiğinde ekonomimiz­e 1.5 milyar liralık katkı sağlayacak. Ilısu Barajı’nın bir uçtan diğer uca uzunluğu 150 kilometrel­ik bir göl oluyor, Batman’a deniz geliyor.

 ??  ?? Yıldırım, Elazığ ve Batman’da coşkulu kalabalıkl­ara hitap etti.
Yıldırım, Elazığ ve Batman’da coşkulu kalabalıkl­ara hitap etti.
 ??  ?? ELAZIĞ
ELAZIĞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye