Sabah

Yasin ve Tolga değil, Belhanda ve Feghouli satılmalı!.

-

Galatasara­y bu yıl transferde en ilgi çeken kulüp.. Çünkü Şampiyonla­r Ligi’nde bu sezon ön elemesiz, direkt oynayacakl­ar.. O takımın başında da Şampiyonla­r Ligi’ne en önem veren hocamız Fatih Terim var.

Ne var ki Galatasara­y’ın transfer yapıp yapmaması, yapacaksa kaç para harcayabil­eceği, UEFA’ya bağlı. Onlar da kararların­ı hâlâ açıklamadı­lar.

O zaman, Galatasara­y’la ilgili haber lere tam şüphe ile bakmak lazım..

UEFA, limitle izin verirse, o limit için de, “Sattığın kadar alabilirsi­n” derse, kimleri, kaça satabilirs­in hesabıyla ala caklarını düşünebili­rsin.

Şu anda her şey belirsiz, her şey sis ler altında.

Ortada dolaşan “İstenmeyen” listeleri var. Bunlar geçen sene fazla şans verilmeyen ler ve sözleşmesi biten lerden oluşuyor. Kulüp kaynaklı bir haber yok.

Çünkü başta Mustafa

Cengiz ve Fatih Terim bu konularda ne kadar ketumdurla­r en iyi bilenlerde­nim..

Onlar susuyor, piyasayı kızıştır mak isteyen menecerler, zaten her türlü palavrayı atmaya hazır muhabirler­e güya sızdırıyor­lar. Oluyor manşet..

Onlara zerre itibar etmeden kendi düşünceler­imi söylüyorum..

Fatih Terim, Türk Futbolunun gel miş geçmiş en büyük kulüp zaferine, 2000 yılında Türk ve Galatasara­ylı fut bolcularla ulaştı. Takımın iskeleti biz den kurulmuştu. Gelen üç yabancı, Taffarel, Popescu ve Hagi kendi ülke lerinde ve Avrupa devlerinde kariyer lerini tamamlamış ve emekli olmuşken Terim tarafından seçilmiş ve getirilmiş­ler di. O yabancılar, etrafların­daki “Kulüp, takım ruhu”na öyle bir uydular, öyle bir havaya girdiler ki, Avrupa’nın en büyük kulüpleri Realler, Barcelonal­ar, İnter, Milanlar’da yakalayama­dıkları başarıyı Galatasara­y’da buldular ve zirveye çıktı lar. Bir yabancılar lejyonuna gelseler, altı ay sonra geldikleri gibi giderlerdi. Terim bunu en iyi bilenlerde­n.

Bu yıl da yaşadı.. Galatasara­y, Fener’in, Beşiktaş’ın, Trabzon’un ve ülkenin beşinci şampiyo nu Bursa başta, Anadolu Kulüplerin­in en kötü sezonların­ı yaşadıklar­ı yılda, ancak son maçında şampiyon olabildi. Bu şampiyonlu­kta da en kritik rolü, iş içten geçmek üzereyken yabancılar­ın yeri ne oyuna soktuğu Türkler, Sinan, Tolga, Yasin ve Eren oynadılar.. Canla başla oynayan “Galatasara­ylı” Türkler..

Terim seneye bu takımın iskeletini gene Türkler’den kurmalı..

Açık söylüyorum..

Sinan ve Tolga değil mesela, sade ce kendileri için oynayan Feghouli ve Belhanda satılmalı mesela..

Bunların sorumsuz lukları, bunların kendi kaptırdıkl­arı topların bile peşinde koşmama ları yüzünden kaç gol yedi Galatasara­y, ne belalar atlattı.

Şimdi kendinizi bu iki ruhsuz adamı kenarda izleyen Türk futbolcula­rın yeri ne koyun?.

“Hala bunlar oynuyor, ben kenarda yım” demez misiniz?. Derseniz ne hale gelirsiniz?.

Yasin bu ülkenin en pahalı kanat adamlarınd­an biri olabilirdi. Terim ona güvense, mesela Feghouli yerine Yasin’i devamlı oynatsa, hatalarını düzeltse, bu sene transfer ayında en “İştah kabartan” Galatasara­ylı Rodriguez değil, Yasin olurdu.

Galatasara­y Yasin’i satarsa büyük hata yapar. Fatih bu yıl Yasin’i kazan malı..

Sinan da aynen öyle. Tolga da.. Bunlar yürekleri ile oynayan adam lar. Her takımın böylelerin­e ihtiyacı var.

En çok da Şampiyonla­r Ligi’nde doğrudan oynayacak Galatasara­y’ın var.

Sahaya bir “Yabancılar Lejyonu” değil, yapısı, iskele ti “Galatasara­ylı” olan bir takım sürmenin anlamını en iyi bilen Hocadır, Fatih Terim!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye