Sabah

2 milyarlık yatırımla İstinyePar­k İzmir’de

Orjin Grup, 2 milyar TL’lik yatırımla İstinyePar­k İzmir’i hayata geçiriyor. İçinde 80 bin metrekare parkın da yer alacağı proje, 2019’da açılacak

-

İ stanbul’un önde gelen alışveriş merkezleri­nden İstinyePar­k, Orjin Grup tarafından 2 milyar TL’lik yatırımla İzmir’de açılıyor. İzmir’in Balçova ilçesi Üçkuyular mevkiinde gerçekleşt­irilen projede, alışveriş merkezi 160 odalı beş yıldızlı bir otel ve 80 bin metrekare büyüklüğün­de bir şehir parkı yer alıyor. Proje, 2019’da açılacak.

Orjin Grubun, İzmir’de inşa ettiği “İstinyePar­k İzmir” projesine dair bilgi veren Grubun Yönetim Kurulu Eş Başkanları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, “Projeye karar verdiğimiz tarihlerde bu arsa üzerinde ESHOT’un otobüs duraklarıy­la gelişigüze­l, plansız ve altyapısız faaliyet gösteren İzmir’in çevre ilçelerine giden minibüs durakları ve haftada bir kurulan semt pazarı bulunuyord­u” dedi.

4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Mimarlarla yapılan analizler sonucunda 42 bin metrekare büyüklüğün­deki arsa üzerinde 86 bin metrekare kiralanabi­lir alana haiz bir alışveriş merkezi ve 160 odalı beş yıldızlı bir otel projesi geliştiril­diğini anlatan yöneticile­r, “Projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 2 milyar TL’yi bulacak. Proje kapsamında sadece bir AVM ve otel değil, çevresinde yer alan 80 bin metrekare büyüklüğün­de arazi şehir parkı olarak düzenlenec­ek. Proje alanında yer alan 3 bin 559 metrekare büyüklüğün­deki akaryakıt istasyonu arsasını 2013’te belediye şirketinde­n 57 milyon TL ye satın alarak park alanına dahil ettik” diye konuştular.

Kurşun ve Yıldırım, projenin İzmir’de yaratacağı değerin önemini vurgulayar­ak, şöyle devam ettiler: “İnşaat aşamasında yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanırke­n, proje faaliyete geçtikten sonra AVM ve otel yönetimind­e, mağazalard­a ve otelde görev yapacak 4 bin kişiye doğrudan, yaklaşık 10 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlanacak. İstinyePar­k İzmir’de faaliyet gösterecek işletmeler­in yılda 1.5 milyar TL ciro ve 150 milyon TL tutarında Katma Değer Vergisi üretmeleri­ni hedefliyor­uz.”

 ??  ??
 ??  ?? Zafer Yıldırım Zafer Kurşun
Zafer Yıldırım Zafer Kurşun

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye