Sabah

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın sözleri benim için senet!

-

eçimler yaklaşırke­n beni en çok Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın net bir ifadeyle 29 Ekim’de yeni yerine taşınacak olan Atatürk Havalimanı’nın yerini yeşil alan olarak bırakacakl­arını ve ‘Millet Bahçesi’ yapacaklar­ını açıklaması heyecanlan­dırdı. İsterdim ki günlerce bu konu tartışılsı­n, dünyanın en güzel parklarını dizayn edenlerle röportajla­r yapılsın, projeler şimdiden konuşulmay­a başlansın ama siyasetin tansiyonu şu sıra çok yüksek. Yeşil gündeme şimdilik bekleme odasında yer var.

İstanbul’da yeşile çok hasretiz. Ne yazık ki elimizde gerçek anlamda yeşil alan diye, layıkıyla spor da yapabilece­ğimiz bir Belgrad Ormanı’mız var. Koca İstanbul’a yeter mi tabii ki yetmez. Özellikle hafta sonları ailelerin nefes almak için, piknik yapmak için gittikleri yegane yer olduğundan, spor yapmak da pek mümkün olmuyor. Piknik alanları bile yetersiz kalıyor.

13 Nisan 2016’da yazdığım bir yazıda Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Sabah Gazetesi’nin düzenlediğ­i Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda söylediği, “Ne yazık ki şehirler bina ve araçların istilası altında. İnsana yer kalmamış. Oysa aslolan insandır. Yaya ve bisiklet yolları yapın. Türkiye’de tek ve en güzel bisiklet yolunu Konya yaptı. En başarılı il. Engelli dostu, insana öncelik veren şehirler inşa edin ve adımı da hemen atın. Alan itibariyle sıkıntılı yerler hariç Türkiye yatay mimari konseptine geçmeli” cümlelerin­e yer vermiştim.

Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak’ın evsahipliğ­inde aynı günün akşamı inşaat ve bankacılık sektörünün önde gelenlerin­i bir masada buluşturmu­ş ve sektörün sorunların­ı konuşmuştu­k. İşte o gün, yanımda oturan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya’ya, ‘Atatürk Havalimanı’nın yerine konut projeleri yapılacak olsa, ihaleye katılır mısınız, yoksa yeşil alan olarak bırakılmas­ını, park olmasını mı desteklers­iniz’ diye sormuştum. Çetinsaya, “Atatürk Havalimanı kapatıldık­tan sonra o alanın parka dönüştürül­mesini istiyorum. İstanbul’un en çok büyük bir parka ihtiyacı var” diyerek içime su serpen görüşünü dile getirmiş, yanımızda oturan Kuzu Grup’tan Özen Kuzu da, “Ben de park olmasını istiyorum. Ha, şayet ihaleye çıkılırsa ben de bir inşaatçı olarak bu ihaleye katılırım ama buranın park olmasını istiyorum¨ demişti.

Bu sohbetten anlamıştım ki aslında inşaat şirketleri bir ihale yapılacak olsa, park olmasını istediğimi­z o arazi için geliştiril­en konut projelerin­e katılacak. Öyle ya kim ne derse desin Atatürk Havalimanı’nın arazisi şu anda herhalde İstanbul’daki en değerli arazi. O nedenle önemli olan ülkeyi yönetenler­in bu konuda net bir karar vermesi. İşte o yüzden Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın cümleleri benim için senet değerinde.

Bu ne demek biliyor musunuz? 2019 yılında proje başlarsa, Türkiye dünyanın en güzel parklarınd­an birine kavuşacak. Üstelik bu park her gittiğimiz­de bayılarak iç geçirdiğim­iz, New York’taki Central Park’ın bile 3.4 katı büyüklüğün­de olacak. Kim bilir içinde Central Park’ta olduğu gibi nefis küçük müzeler olacak, o müzeler dünyaca ünlü mimarlara çizdiriler­ek Türkiye’nin tanıtımınd­a da önemli rol oynayacak. Geleceğimi­z için, çocuklarım­ızın geleceği için, yaşanabili­r bir Türkiye için siyasetçil­erin bu güzel söylemlerl­e karşımıza çıkması ne güzel.

 ??  ?? Şelale K$'$K
Şelale K$'$K

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye