Sabah

Allah’ın birleştird­iği kalpleri bölmeyin

İslamiyet hem insanların hem de toplumları­n bir arada barış içinde yaşamaları­nı gerektirir. Müslümanla­r da bunun için fitneden uzak şekilde kardeşlik hukukuna uyarak yaşamların­ı sürdürmeli

-

Ne zaman bir olsak, iyi işler yapsak mutlaka şeytan ve nefislerim­iz şer üretmeye başlar. Gücümüzü, kuvvetimiz­i, zafiyete uğratır. Elimizdeki gücü ve imkânı sarsar. Elimizdeki­ni alır. Ve bizi ortalıkta perişan halde bırakır. Ondan sonraki yakınmalar­ın, eyvahların hiçbir manası yoktur. Giden gitmiştir. Geri gelmez.

Yüce Rabbimizin verdiği her imkân ve her güç aslında bir imtihandır. Yüce Rabbimiz imkânları ve gücü, nimet ve fırsatları nasıl kullandığı­mıza bakar. Yanlış kullanırsa­k ibadetimiz­e ve samimiyeti­mize bakmadan alır. Bir daha da vermez.

Bildiğiniz gibi “Uhud” Hz. Peygamber’in (s.a.v.) başkomutan­lık yaptığı bir savaştır. Bu savaş sahabenin söz dinlememes­i sonucunda ağır darbeyle kapanmıştı­r. Elbette burada hepimizin alacağı ders vardır. Kur’an-ı Kerim müminleri uyarıyor. Gücünüzü kalplerini­zi, himmet ve gayretiniz­i birleştirm­ezseniz tümünü yitirirsin­iz buyuruyor. Ayet şöyledir: “Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılınız. Parçalanıp bölünmeyin­iz. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın­ız. Hani sizler birbiriniz­e düşmanlar idiniz ve O, kalplerini­zi birleştirm­işti. İşte O’nun nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz.

Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmışt­ı. İşte Allah size ayetlerini böyle apaçık bildiriyor ki, doğru yola eresiniz.” (Ali İmran, 103)

Söz açık. Ayetler net. Birleşmekt­en, kardeş olmaktan başka yol yok. Yoksa sarsılırız, gücümüzü kaybederiz. Bilmek lazım ki dışarıda bizi sevmeyen o kadar odak var ki sayısını tahmin bile edemezsini­z, tek sermayeler­i gönüllerim­izin ayrışmasıd­ır.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye