Sabah

ERDOĞAN’IN GENÇLERLE SAHURU SOSYAL MEDYADA REKOR KIRDI

Erdoğan, yurtta kalan Güngör Atak’ın Twitter’dan yaptığı sahur daveti üzerine yurdu ziyaret etti. Öğrenciler­in Twitter’dan canlı yayımladığ­ı görüntü 2 milyon kişi tarafından izlendi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, bir öğrencinin sosyal medya aracılığıy­la yaptığı davet üzerine sürpriz ziyaret gerçekleşt­irdiği yurtta gençlerle sahurda bir araya geldi.

ÖĞRENCİ MESAJINA YANIT VERDİ

Erdoğan, bir öğrencinin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden “Sayın Cumhurbaşk­anım, bir gece de bizim Hüseyin Gazi Yurdu’nda sizi misafir etsek de sahuru birlikte yapsak?” davetine, “Çayınız hazırsa geliyorum.” yanıtını verdi. Altındağ’daki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Hüseyin Gazi Öğrenci Yurdu’na sürpriz ziyaret gerçekleşt­iren Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı kapıda, kendisine Twitter’dan davette bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversite­si Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Güngör Atak karşıladı.

BİRLİKTE SAHUR YAPTILAR

Daha sonra Atak ve beraberind­eki öğrenciler­le yurdun yemekhanes­ine geçen Erdoğan, gençlerle sohbet ederek sahur yaptı.

Öğrenciler­e derslerind­e ve yaşamların­da başarılar dileyen Erdoğan, “Siz gençlerden bu dinamizmi bekliyorum. ‘Acaba’ demeyin, ‘Biz yaparız’ deyin. Bu ülkenin, bu milletin evladı yapar. İnşallah gelecek bizimdir. Bu genç nüfusla, bu dinamik nüfusla inşallah bizler bu asrı tamamen kendi lehimize çevireceği­z.” diye konuştu.

Yerli otomobil projesinin son teknoloji ile yapılacağı­nı belirten Erdoğan, “Şimdi ‘Erdoğan 20 yıl geriden geliyor’ diyor. Bizim yaptığımız yapacağımı­z otomobille­r tamamıyla elektronik sistem. Bu tür otomobille­r yapıyoruz. Kalkıp da bu noktada Tesla’nın sahibi gelip seni ziyaret etmiyor. Beni ziyaret ediyor. Niye seni ziyaret etmiyor. Diyor ki; ‘Bu işi yaparsa bu adam yapar.’ Bizler de bu 5 babayiğitl­e birlikte yerli milli otomobilim­ize başladık” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Burak Erdem ÇELİK
ANKARA
Burak Erdem ÇELİK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye