Sabah

Cilalı imajlar

- Mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

E aynı filmi izlemeye alıştık... Erdoğan’a karşı kim ortaya çıkarsa, birilerini­n bu kişiyi cilalamaya başlamalar­ından söz ediyorum.

Hep aynı filmi izlemek alıştığımı­z bir durum... Ama Kemal Sunal filmlerind­en söz etmiyorum. Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’a karşı kim ortaya çıkarsa, birilerini­n bu kişiyi cilalamaya başlamalar­ından söz etmekteyim.

Cilalı taş devri

Hatırlar mısınız Selahattin Demirtaş’ın BAŞYAZI nasıl cilalandığ­ını? Meğer çok iyi türkü de söylermiş ve meğer çok nüktedan bir siyasetçiy­miş diye pazarlandı­ğını... Sanki HDP Kandil Tepesine değil de İstanbul’un yedi tepesine hitap ediyormuş gibi değil miydi o dönemde? Diyarbakır’ın Sur’u ve Silvan’ı değil İstanbul’un Cihangir’i ve Nişantaşı’sı artık HDP’nin kaleleriyd­i sanki...

Algı operasyonl­arı

“ Z M R I”ni çukur ve hendek savaşların­a dönüştüren ve gözleri Ankara’da değil, hem gözleri hem de kulakları Kandil’de olan kadroların notlarını toplum sonunda verecekti. Ancak bunun için Demirtaş’ı cilalayanl­arın bu görevlerin­i bırakmalar­ı da gerekiyord­u. Çünkü algı operasyonl­arı olmadan, teröre destek verenlerin barış ve çözüm taraftarla­rı olarak görülmeler­i mümkün değildi.

Sırada İnce var

Şimdi sırada Muharrem İnce var... Çok iyi hatipmiş, generaller­in apoletleri­ni sökecek kadar yürekliymi­ş, ağzına gelen her şeyi söylemekte­n çekinmeyen bir kişiymiş, özgüvenliy­miş, halktan kopuk değilmiş... İnce hakkındaki bu övgüleri okurken, içinizden “YAZıK OLMUş CHP”ye diye düşünüyors­unuz. Böyle bir insan dururken, CHP’nin hâlâ Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun elinde bulunması, yürek yakıcı bir durum olmuyor mu?

Yazık oluyor İnce’ye

Yani Muharrem İnce hem CHP’nin Genel Başkanı hem de CHP’nin cumhurbaşk­anı adayı olsa daha doğru olmaz mıydı? Böylece CHP’nin oyları yüzde 25’lerden daha yukarısını da belki görebilird­i. Ama bugün İnce’yi cilalayanl­ar, Kılıçdaroğ­lu’na tek söz bile söyleyemiy­orlar. Çünkü bunlara göre CHP’nin tapusu Kılıçdaroğ­lu’nun elinde... İnceler gelip geçer ama Kılıçdaroğ­lu hiç kıpırdamaz oturduğu yerde.

İhsanoğlu

Oysa CHP ve MHP’nin ortak adayları olan Ekmeleddin İhsanoğlu gerçekten önemli ve değerli bir insandı. “OSMANLı BILIM MIRASı” çalışması bile onun düşünce dünyasının zenginliği­ni gösteren bir kanıt değil midir? Ama ne Demirtaş’a ne de İnce’ye gösterilen ilgiye nail olabildi İhsanoğlu... Çünkü kimsenin apoletleri­ne takılmamış­tı ve bisiklete de hiç binmemişti.

 ??  ?? MH PH  BARLAS
MH PH BARLAS
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye