Sabah

CHP’de Afrin’in karın ağrısı var

Afrin’den atılan roketle camide şehit olan Muzaffer Aydemir’in çocukların­dan İnce’ye tepki: O apoletleri sökmeye gücün yetmez

-

MUHARREM İnce’ye “apolet” tepkisi çığ gibi büyüyor. En anlamlı tepki ise babaları Afrin’den atılan roketle camide şehit düşen Hamza ve Ahmet Aydemir’den geldi: CHP’de bir karın ağrısı var. Kılıçdaroğ­lu ‘Afrin’e girmeyin’ demişti. Şimdi de İnce, Afrin’de destan yazan komutanı tehdit ediyor. O apoletleri sökmeye gücünüz yetmez.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun “Afrin kent merkezine girmeyelim” açıklaması­nın ardın- dan, bu kez de CHP’nin cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce’nin Zeytin Dalı Harekatı’nı yöneten Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik “Apoletleri­ni sökeceğim” sözlerine tepkiler sürüyor. Siyasiler, STK’lar ve vatandaşla­r; 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Temel’i hedef alan İnce’ye sert eleştirile­r yöneltti. En anlamlı tepki, Afrin’den PKK/YPG’li teröristle­rce 24 Ocak’ta atılan atılan roketin isabet ettiği Kilis Çalık Camisi’nde şehit düşen Muzaffer Aydemir’in (72) çocukların­dan geldi. Aydemir’in oto kaportacıl­ığı yapan oğulları Hamza ve Ahmet Aydemir ile yeğeni Şahin Demir, İnce’nin açıklamala­rı için şunları söyledi:

■ CHP’nin zihniyeti bu. Paşamız Cumhurbaşk­anımızı nezaketen alkışlamış. Paşamızın apoletleri terörle mücadelede­ki nişaneleri­dir. Mehmetçiğe dil uzatmak hiç kimsenin haddi değildir. Ne İsmail Metin Paşa’nın ne de bir başka TSK mensubunun apoletleri­ni ve rütbelerin­i sökmeye onların gücü yetmez. Erdoğan, TSK içinde silahın namlusunu millete çevirenler­in sökülecek apoletleri­ni sökmüştür. Paşanın apoletleri­ni sökerim diyenleri bu millet sandığa gömer.

■ Camilerimi­ze roket atan, Kuran-ı Kerim’e bomba tuzaklayan teröristle­ri temizleyen Korgeneral Temel’e, FETÖ 15 Temmuz’da suikast planladı. PKK’nın sözcülüğün­ü yapanların cezaevinde­n çıkması için mücadele ede İnce, bu vatanın birliğine göz diken 5 bin teröristi toprak altına gömen komutanımı­zı adeta tehdit ediyor. CHP’de bir Afrin karın ağrısı var. Harekat başladığın­da tüm Türkiye Zeytin Dalı harekatını desteklerk­en, Kılıçdaroğ­lu Türkiye’nin Afrin’e girmesine karşı çıktı. İnce de Afrin’de destan yazan komutanı tehdit ediyor.

■ Hem şehit torunu, hem de şehit çocuklarıy­ız. Dedemiz Çanakkale’de babamız da burada bu vatan toprakları için şehit oldu. Acımız büyük ama vatan olmadan bu onurlu acıyı bile yaşayamayı­z. Babam her zaman şehit torunu olmaktan gurur duyardı, hep şehit olmak isterdi. Babamız o gün orada şehit olacağını bilse hiç düşünmeden o camiye gider ve namazını kılardı. Bu vatan, millet, bayrak ve babamızın ruhu için Erdoğan diyoruz. Erdoğan sadece Türk halkının değil dünya mazlumları­nın umudu olan bir lider.

Malatya 15 Temmuz Milli İrade Ocakları Genel Başkanı Bilal Uludağ da 2’nci Ordu Komutanlığ­ı önünde basın açıklaması yaptı. Uludağ, “Hayırdır duvardan çivi mi söküyorsun? Komutanımı­za dokunmanız­a izin vermeyeceğ­iz” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu da Mehmetçik Afrin merkezine doğru ilerlerken teröristle­ri sevindirec­ek bir açıklama yapmış ve “Ben Afrin’e girilmesin­i asla doğru bulmuyorum” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

 ??  ?? Ahmet Aydemir Hamza Aydemir
Ahmet Aydemir Hamza Aydemir
 ??  ?? Hamza (sağda) ve Ahmet Aydemir (solda) SABAH’a konuştu.
Hamza (sağda) ve Ahmet Aydemir (solda) SABAH’a konuştu.
 ??  ?? Sırrıberk ARSLAN
Sırrıberk ARSLAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye