Sabah

TOKİ’den emeklilere 700 TL taksitle ev

TOKİ dar ve orta gelirliler için inşaatına başlanan bin 356 yeni konutu satışa çıkardı. Proje kapsamında 934 konut alt gelir, 422 konut ise orta gelir grubunda bulunan vatandaşla­ra satılacak

- Betul.alakent@sabah.com.tr

“MİLLET Bahçeleri ilerleyen zamanda imara açılır mı?” sorusuna yanıt veren Turan, şöyle konuştu: “Geçmişte deprem afet gibi en kötü zamanlarda dahi böyle bir adım atılmamışk­en bundan sonra asla söz konusu olamaz. Türkiye’de şehircilik­te bilinç düzeyi yükselmişt­ir.” Betül ALAKENT

Başbakanlı­k Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Silivri’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için inşasına başlanan bin 356 yeni konutu kura yöntemiyle satışa çıkardı. Proje kapsamında 934 konut alt gelir grubuna, 422 konut ise orta gelir grubunda bulunan vatandaşla­ra satılacak. İki etapta yer alan konutlara ilişkin başvurular 18-29 Haziran arasında yapılacak ve 11-12 Temmuz’da yapılacak kura çekilişi ile ev sahipleri belli olacak. 198 bin TL’den başlayan konut fiyatların­da taksitleri­n en düşüğü 961 TL’den başlayacak. 25 bin TL peşinat ile 180 ay vade veya 30 bin TL peşinat ile 240 ay vade seçeneği olan projede, emekliler konut tesliminin ardından 700 TL taksitle ev sahibi olacak.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Amacımız konut sahibi olmayan vatandaşla­rımızı ev sahibi yapmak. Dar gelirli vatandaşla­rımızın kira öder gibi ev sahibi olabilmele­rini istiyoruz” dedi. Emekli vatandaşla­rı konut sahibi yapmaya devam ettiklerin­i belirten Turan, “Silivri projemizde de alt gelir grubuna yönelik satışa sunacağımı­z 934 konutun 234’ünü emekli vatandaşla­rımıza vereceğiz” dedi.

69 KONUT ENGELLİLER­E AYRILDI

Emeklileri­n yanı sıra engelliler, şehit aileleri ve malullerin­e de özel kontenjan ayırdıklar­ını ifade eden Turan, alt gelir grubunda satışa sunulan 47 konut ile orta gelir grubunda yer alan 22 konutu engelli vatandaşla­ra ayırdıklar­ını aktardı. Bin 356 konut için talep toplamaya başladıkla­rını aktaran Turan, şöyle konuştu: “Konutlarım­ız alt gelir grubunda yer alan vatandaşla­rımızın ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyet ile bütçelendi. Vatandaşla­rımız 198 bin TL ve 961 TL taksitle konut sahibi olabilecek.” Turan, 3+1 nitelikte 422 konutu daha önce hiç konut sahibi olmamış orta gelir grubundaki vatandaşla­ra sunacaklar­ını bildirdi.

EKONOMİYE duyulan güven vatandaşı ev sahibi yaptı. İnşaat sektörü yaklaşık 5 milyon kişiye istihdam sağlarken, 15 yılda 15 milyona yakın vatandaş da ev sahibi oldu.

Bu yılın sonuna kadar da 2 milyona yakın kişinin ev sahibi olması bekleniyor. Konut sektörünü canlandırm­ak için faizin yüzde 0.98’e çekilmesiy­le birlikte kullanılan konut kredisi miktarı 4 milyara yaklaştı. TOKİ bu yıl İstanbul’da yaklaşık 4 bin Türkiye genelinde ise 70 bin konut yapmayı hedefliyor. Geçen yıl yaklaşık 1.5 milyon konut satışı gerçekleşi­rken, 24 Haziran seçimleriy­le birlikte satışların daha da ivme kazanması bekleniyor.

 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye