Sabah

Hedef 320 milyar $’lık FON PAZARI

Girişimcil­erin hayalleri paraya dönüşmeye başlıyor. Dünyada 320 milyar dolara ulaşan girişim sermayesi fonlarının Türkiye’de ofis açmaları, yerli fonlarla ortaklık kurmaları teşvik edilecek

-

Türkiye yeni hükümet sistemiyle zincirleri­ni kırarken, girişimcil­erin, küçük işletmeler­in önünü açan yapısal reform ve yatırım atağı başlıyor. Girişimcil­erin hayallerin­i paraya dönüştürme­si için dünyada 320 milyar dolara ulaşan girişim sermayesi fonlarının Türkiye’de ofis açmaları, yerli fonlarla ortaklık kurmaları teşvik edilecek. Finansman eksiğinin en çok hissedildi­ği erken aşama girişimcil­iğe yönelik üst fonlar etkin bir şekilde çalıştırıl­acak. Bu kapsamda kısa vadede Türkiye’de yatırıma dönüşecek fon büyüklüğü 4 milyar doların üzerine çıkacak.

8 MİLYAR $ OLDU

Türkiye’de değerlendi­rilen fonların yönettikle­ri varlıkları­n büyüklüğü 2017 sonu itibarıyla 5 milyar doların üzerine çıktı.

Bu yatırım büyüklüğü 2018’in ikinci çeyreğinde 8 milyar doları bulurken, yeni dönemde geri ödemeli-ödemesiz kredi destekleri artırılaca­k. İşletmeler­in iç finansman yoluyla yatırımlar­ını gerçekleşt­irmelerini teşvik eden, özkaynak birikimini hızlandıra­n düzenlemel­er de hayata geçirilece­k. Özel kesim tahvil arzı, KOBİ borsaların­ın yer aldığı sermaye piyasası araçları yaygınlaşt­ırılacak.

ODALAR ARACI

Dünyanın her yerinde büyüme potansiyel­i yüksek şirketler arayan bu fonların Türk firmalarla ortaklık kurması için odalar ve borsalar da aracılık yapıyor. Bu fonlar yatırım yaptıkları şirketin finansal yapısını büyüterek, şirketleri­n değerini artırıyor. Fonlar, yönetim kurulunda temsil ediyor ancak şirketin günlük işleyişind­e yer almıyor.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye