Sabah

Türkiye fuarcılıkt­a Avrupa’yı geçecek

Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersöz, “Türkiye akıllı stratejile­rle ve doğru adımlarla ilerlerse on yıl içinde fuarcılıkt­a Batı’yı geçecek” dedi

- EGiW|r: 0etin &AN - TAsArım: Nigar TEKİN atilla.hamzaoglu@sabah.com.tr

Fuarları dünyanın en büyük pazarlama argümanı olarak tanımlayan Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersöz, “Türkiye’de 228 tane fuar şirketi var. Bunların 18’ini bir kenara bırakırsak diğerleri yılda 1-2 tane fuar yapabiliyo­r. Biz 228 firma içinde hem pazar payı hem getirdiğim­iz ziyaretçi sayısı olarak sektörün bir numarasıyı­z. Şu anda Türkiye’deki fuar ölçeğinin yüzde 56’sını kontrol ediyoruz” dedi. Düzenledik­leri fuarlara geçen yıl toplamda 5.5 milyon ziyaretçin­in geldiğini vurgulayan Ersöz, 13 bin katılımcı firmaya da ev sahipliği yaptıkları­nı belirterek, 150 civarında ülkeden Türkiye’ye ziyaretçi getirdikle­rini ifade etti.

YEDİ ŞEHİRDE FUAR DÜZENLİYOR

Türkiye’de Erzurum, Adana, Samsun, Diyarbakır, Konya, Bursa ve İstanbul olmak üzere yedi şehirde fuar merkezi işlettikle­rini belirten Ersöz, yılda toplam 100’e yakın fuar hazırladık­larını ifade etti. Türkiye’de yapılan fuarların dörtte birini Tüyap Grubu’nun yaptığını vurgulayan Ersöz, Türkiye önümüzdeki on yıl içerisinde akıllı hareket ederse bu pazarda Batı’yı geçecek. Bunu fiyat, lokasyon ve bağlantıla­rla sağlayacak” dedi.

anda Türkiye’ye dünyanın en büyük fuar firmaların­ın ofis açtığını söyleyen Ersöz, yurtdışınd­aki firmalarla ciddi bir rekabet halinde oldukların­ı belirtti ve şunları söyledi: “İstanbul’da fuar düzenleyip bizim coğrafya üzerinden pazar kapmaya çalışıyorl­ar. Çünkü Batı’da fuar işleri azalmaya başladı. Bunun sebeplerin­in ilki güvenlik. Çünkü iş adamları Ortadoğu’dan, Kafkaslar’dan, Arap Yarımadası’ndan, Afrika’dan kolay vize alıp Avrupa’ya giremiyor. İkincisi ise Avrupa’nın pahalı olması.”

 ??  ?? Yeni Havalimanı’nın devreye girmesiyle Tüyap’ın en avantajlı lokasyona sahip fuar alanı olacağına dikkat çeken Ersöz, Tüyap’ın iki hol yatırımıyl­a 40 bin metrekare daha genişleyec­eğini belirtti.
Yeni Havalimanı’nın devreye girmesiyle Tüyap’ın en avantajlı lokasyona sahip fuar alanı olacağına dikkat çeken Ersöz, Tüyap’ın iki hol yatırımıyl­a 40 bin metrekare daha genişleyec­eğini belirtti.
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye