Sabah

$%' RrGXsX 6inFar·Ga s kXrXyRr

DEAŞ aynı aileden 12 kişiyi öldürdü

- IRAK’IN

ABD ordusuna bağlı bir grup askerin, ağır silahlar ve zırhlı araçlarla Irak’ın Musul vilayetine bağlı Sincar ilçesinde konuşlandı­ğı iddia edildi. Bölgeden, ABD askerlerin­in 1 Haziran’da 15 adet zırhlı personel taşıyıcı araçla Sincar Dağı’na geldiği yönünde haberler geldi. Anadolu Ajansı’na konuşan Sincar Kaymakamı Mehma Halil, ABD’nin çok önceden Sincar’da konuşlanma­k için hazırlık yaptığını ve Sincar Dağı’nda bir askeri üs kurmayı hedeflediğ­ini öne sürdü.

‘AMAÇ DEAŞ’TAN KORUNMAK’

Halil, ABD güçlerinin ilk defa Sincar’a konuşlanma­dığını, 2003-2010 döneminde bölgede bulundukla­rını söyledi. Halil, konuşlanma­nın Irak hükümetini­n bilgisi ve bölgeyi terör örgütü DAEŞ’tan korumak amacıyla yapıldığın­ı belirtti.

Irak ve ABD’li askerlerin, geçen hafta terör örgütü DEAŞ’ın varlık gösterdiği Musul’un batısındak­i Irak-Suriye sınır şeridine ulaşarak kontrolü sağladığı bildirilmi­şti. Terör örgütü PKK, DEAŞ’ın 3 Ağustos 2014’te Sincar’daki Ezidilere saldırısın­ı bahane ederek ilçede varlık göstermeye başlamıştı. Salahaddin vilayetind­e terör örgütü DEAŞ aynı aileden 12 kişiyi öldürdü. Irak ordusunda görevli Yüzbaşı Numan el-Cuburi, DEAŞ’lı teröristle­rin Salahaddin vilayetini­n merkezi olan Tikrit kentine bağlı el-Ferhatiye köyündeki bir eve baskın düzenleyip, aile sakinlerin­e ateş açtığını söyledi. Cuburi, saldırıda aralarında kadın ve çocukların­ın da olduğu 12 aile ferdinin hayatını kaybettiği­ni, teröristle­rinse olay bölgesinde­n kaçmayı başardığın­ı belirtti. Söz konusu saldırıyı henüz kimsenin üstlenmedi­ği kaydedildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye