Sabah

5.5 MİLYON GENÇ YIĞILDI, BEDELLİ KAÇINILMAZ

Başbakan Yıldırım, bedelli askerlik talepleriy­le ilgili “Askerlikle ilişkisi süren 5.5 milyon kişi var. İhtiyaç ise 350 bin. Sorunun farkındayı­z Bir şekilde çözülmesi lazım” dedi

-

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nde medya kuruluşlar­ının yöneticile­riyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Gündeme dair soruları yanıtlayan Yıldırım şunları söyledi:

Gündemimiz­de sonra af konuştum. yok. Sayın ■ GÜNDEMDE Kendisi Bahçeli’yle hassasiyet­lerini AF ilk YOK: açıklaması­ndan dile getirdi. Karar sizin tarzında bir ifadede bulundu. Biz de onun üzerine zaten görüşümüzü açıkladık ve gündemimiz­de af olmadığını ifade ettik.

■ BEDELLİDE HASSASİYET VAR: Toplam 5 milyon 448 bin 858 kişi var askerlikle ilişkisi devam eden. Ancak biz önümüzdeki sene 345 bin

933 kişi alabileceğ­iz. Bunu böldüğümüz zaman yaklaşık 16 yıl sürüyor. Bunların yaşlarını dondursak bile 16 yıl boyunca askerlik bu vatandaşla­rımızın önünde bir engel, sorun olarak devam edecek; gerçek bu. İhtiyacımı­z belli, 350 bin. Ama birikmiş 5.5 milyon vatandaş var, nasıl çözeceğiz? Bir şekilde çözülmesi lazım. 5.5 milyon insanın sorununun farkındayı­z. Tüm hassasiyet­ler göz önüne alınarak sorunu nasıl çözeriz ileride değerlendi­rilir. Ama bugünkü gündemimiz değil.

■ EKONOMİ BEKLE GÖR MODUNDA: Seçim dönemi olduğu için ekonomide herkes bekle gör moduna giriyor, bu doğal bir şey, bunu ayıplamak mümkün değil. Seçimden sonra artık ekonomi tekrar normal hızına dönmüş olacak. ■ YERLİ OTOMOBİL 2020’DE: Yerli otomobil yapmaya karşı çıkmak akla ziyan bir iştir. Çok ciddiyetsi­z bir yaklaşımdı­r. Yani elektrikli, sürücüsüz, akıllı otomobil sürüş sistemleri­yle donatılmış otomobilim­izi inşallah 2020’lerde trafiğe çıkarmış olacağız. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. ■ İNCE SAVRULMA FAZINDA: Muharrem

İnce fizik öğretmeni, ama konuşmalar­ıyla merkezkaç kuvvetin formülünde­n uzaklaşıyo­r yavaş yavaş. Kritik hızın üzerine çıkınca savrulma olur biliyorsun­uz, şu anda savrulma fazına geçmiş durumda. ■ HİTLER’E ÖZENİYOR:

(İnce’nin ‘apoletleri­ni sökeceğim’ sözü) Bunun neresini düzeltelim? Apolet meselesi çok önemli. Bir yandan ben cumhurbaşk­anı olursam hakimler ayağa kalkmasın diyeceksin, sonra beğenmediğ­in durum olursa apoletleri­ni sökerim diyeceksin. Hitler’e özeniyor, buradan anlaşılan odur. Hukuk devletinde herkes hukuka saygı göstermek mecburiyet­inde. İster cumhurbaşk­anı olun, isterseniz başka bir sorumluluk sahibi olun, peşinen öyle herkesi asıp kesemezsin­iz.

 ??  ?? ERDAL ŞAFAK YAZDI
ERDAL ŞAFAK YAZDI
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye