Sabah

Sayın İnce, Biçer’in apoletleri kalsın mı?

-

Geçtiğimiz sene, referandum mitingi için Balıkesir’e gelen CHP lideri Kılıçdaroğ­lu, Bandırma 6. Ana Jet Üssü’nde, başbakanla­r için uygulanan protokolün aynısı ile askerî törenle Tuğgeneral Ahmet Biçer ve emir kıtasıyla karşılanmı­ştı. Anamuhalef­et liderine, bir askeri üste, Başbakan muamelesi yapılması tepkiyle karşılansa da Ak Parti saflarında­n pek ses çıkmamıştı. Biçer, neticede en düşük seviyeden, bir disiplin uyarısı aldı ve konu kapatıldı.

Bugünse aynı CHP’nin Cumhurbaşk­anı adayı İnce, muvazzaf bulunduğu il Malatya’ya gelen Cumhurbaşk­anı’nın verdiği iftar programına katıldığı ve konuşmasın­ı alkışladığ­ı için 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e ateş püskürüyor. İnce, “Cumhurbaşk­anı olursam ilk iş apoletleri­ni sökeceğim” diyerek mevzuyu iyice çirkin bir noktaya çekti bile.

Sen kampanyana “Biji Serok Apo”cu

Demirtaş’ı ziyaret ederek başla, FETÖ’cülerin internet sitesine röportaj verip Pensilvany­a’ya selam yolla, Cerablus’tan Afrin’den çıkıp uğruna şehit verdiğimiz toprakları yine PKK’ya teslim edeceğini açıkla ve bunların hiçbiri sorun olmasın ama Paşa’nın bir alkışı millî güvenlik mevzusu olsun, öyle mi?

Senin genel başkanın darbe gecesi TV başında darbeciler­den vazife beklerken, o dönem Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olan Temel Paşa, kendisine yollanan suikast timiyle mücadele ediyordu.

Senin genel başkanın, önce “Afrin’e girmeyelim”, sonra “Bari merkezine girmeyelim” diye her fırsatta ekranlarda Mehmetçiği­n moralini bozmaya dönük konuşurken, Temel Paşa’nın komutasınd­aki askerlerim­iz önce 3 kilometrel­ik tünellerle birbirine bağlanmış teröristle­rin yuvası Burseya Dağı’na, sonra da sadece 58 gün içinde Afrin merkezine albayrağım­ızı dikti.

Ayrıca Ak Parti olmasaydı, hâlâ bir korgeneral telefonuyl­a komut alan, orgeneral faksıyla bildiri yazan sefiller olarak oksijen tüketiyor olacaktını­z. O yüzden ‘askerî vesayet’ ne demekmiş, nasıl mücadele edilirmiş, bir zahmet Ak Parti’ye anlatmayın.

Şu rezil tartışmada­n çıka çıka, Temel Paşa tasfiye edilir mi diye ellerini ovuşturan hain PKK’lıların sevinci kaldı ya, bu da İnce’ye ayıp olarak yetsin. Kandil, seninle gurur duyuyor!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye