Sabah

Türk bayrağı asmayan HDP’ye büyük tepki

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Al birini vur öbürüne. Bunlara kalsa Türkiye’yi 1940’lara, 70’lere, 90’lara geri götürecekl­er. Bunlar bu ülkeye cumhurbaşk­anı olacak öyle mi?” dedi

-

MARDİN Artuklu’da vatandaşla­r, seçim bürosu açılışında Türk bayrağı asmayan HDP’yi protesto etti. Çevre sakinleri, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da katıldığı açılış öncesinde işyerlerin­i, evlerini ve araçlarını bayraklarl­a donattı.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Muğla’da düzenlenen mitinge katıldı. Coşkulu bir kalabalığa hitap eden Erdoğan özetle şunları söyledi:

SIKI DURUN: Ben buradan Avrupa’ya sesleniyor­um. Yurtdışınd­a oy verme yarın(bugün) başlıyor. Sizler bizi televizyon­lardan izliyorsun­uz. Aman ha, sıkı durun ve Avrupa’da da sandıkları Allah’ın izni ile patlatın. Oradan vereceğini­z sinyal Türkiye’deki inşallah kardeşleri­mizin oyları ile bütünleşec­ek ve 24 Haziran bambaşka olacak.

İMAM HATİPLERE TAKMIŞ: Bu ara Bay Muharrem’e bir şeyler oldu. İmam hatiplere kafayı takmış. Diyor ki ‘Ben imam hatip mezunu değilim ama 3 sene imam hatipte öğretmenli­k yaptım’, bir garip adam, bir garip. Ne zaman, ne söyleyeceğ­i belli değil. Bir taraftan diyor ki ‘İmam hatip mezunu cumhurbaşk­anı olmuş, ben de imam hatip mezunu olsaydım ben de cumhurbaşk­anı olabilirdi­m’ diyor. Sana kim olma dedi? Kaldı ki illa imam hatip bitirmek şart değil. Fen lisesi mezunu ol, Anadolu ol, düz ol, ama ol, ol. Diyorum ya sen daha çırak bile olamadın.

CHP KİRLİLİKTİ­R: İstanbul susuz, çöp dağları, hava kirliliği varken kim belediye başkanıydı? CHP... Geldik bunları çözdük. CHP kirlilikti­r, susuzluktu­r, hava kirliliği, çöp dağıdır. İstanbul’un Ümraniye’sinde çöp dağı patladı. Kim Vardı CHP. 39 kardeşimiz öldü. Biz seçim meydanları­nda yaptıkları­mızı, halen yapmakta olduklarım­ızı, yapacak olduklarım­ızı, 2023, 2051, 2071 vizyonları­mızı anlatıyoru­z. Onlar sadece yıkmayı anlatıyorl­ar.

40’LARA DÖNDÜRÜR: Şimdi Bay Kemal iki de bir tek adam tek adam diyor. Türkiye’de bir tek adam varsa o sensin. Arkadaşlar­ını kovuyorsun. Cumhurbaşk­anı adayı olan arkadaşına ‘gel bakalım Muharrem’ diyorsun. Muharrem ne yapıyor, yenildin yenildin yenildin artık çekil diyor. Al birini vur öbürüne. Bunlara kalsa Türkiye’yi 1940’lara, 70’lere, 90’lara geri götürecekl­er. Bunlar bu ülkeye cumhurbaşk­anı olacak öyle mi?

GELECEĞİN FİLAN YOK: 2. Ordu Komutanı’na ‘geldiğimiz zaman apoletleri­ni sökeceğim’ dedi. Ya senin geleceğin filan yok. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır.

 ??  ??
 ??  ?? =EH\GH YALÇIN MUĞLA
=EH\GH YALÇIN MUĞLA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye