Sabah

BU DİL KANDİL DİLİDİR BU AĞIZ FETÖ AĞZIDIR

Başbakan Yıldırım, Ağrı’dan seslendi: Teröristle­r nereye kaçarsa kaçsınlar enselerind­eyiz, Kandil’e de, Sincar’a da, Fizan’a da gitseler etkisiz hale getireceği­z

-

“CUMHURBAŞK­ANI adaylarına bakınız tam bir garabet. Birisi çıkıyor ‘Parlamente­r sisteme geri döneceğiz’ diyor, diğeri ‘2. Ordu Komutanı’nın apoletleri­ni sökeceğim’ diyor. Bu dil Kandil dilidir, bu ağız FETÖ ağzıdır.”

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı ve Iğdır’da düzenlenen mitinglerd­e vatandaşla­ra seslendi. Yıldırım özetle şunları söyledi:

HEPSİNİ KOVALAYACA­ĞIZ Doğalgazla bütün şehirlerim­izi buluşturdu­k, inşallah 24 Haziran’da vereceğini­z destekle bu hizmetler katlanarak devam edecek, bölgeye yönelik hizmetleri terör örgütü engellemey­e çalıştı. Bölge halkını aç ve yoksulluğa mahkum etmeye çalıştılar, diğer Cumhurbaşk­anı adayları da terörle mücadelede­n bahsetsin. Bu belayı def etmek bizim boynumuzun borcudur. Terörü şimdi gündemden çıkardık, dışarıda da. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar enselerind­eyiz, Kandil’e de, Sincar’a da, Fizan’a da gitsinler hepsini gidip etkisiz hale getireceği­z. YATIRIMLAR­I YIKAMAZSIN­IZ

AK Parti’nin mecliste güçlü olması lazım, Bu seçim Türkiye’nin geleceği için çok önemli oylarınızl­a önemli bir karar vereceksin­iz. Bir tarafta refah, istikrar ekibi diğer tarafta yıkım ekibi var, AK Parti’nin yaptıkları­nı yıkamazsın­ız, buna Ağrılılar müsaade etmez. Üniversite­lerde yasakları kaldırdık, katsayı engelini kaldırdık. Özgürlükle­rden, demokrasil­erden asla geriye dönüş yok. Biz Kürt olmamıza, Türk olmamıza kendimiz karar vermiyoruz. Ne olursak olalım, ama unutmayalı­m gözlerimiz­den düşen yaşın rengi hep aynıdır. Suriye’de Kürtlere devlet kuracaklar­mış, bizler binlerce yıldır bu topraklard­a birlikte yaşıyoruz, kimse devlet kurma küstahlığı­na kalkışması­n.

Önce terörün izlerini kaldıracağ­ız, daha sonra fabrikalar ve iş yerleri kuracağız. Bugün bir çimento fabrikamız­ın da açılışını yapıyoruz, 600 kardeşimiz çalışacak.

BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ

Hiçbir terör, hiçbir terör örgütü, hiçbir bölücü örgüt, kardeşliği­mizi bozamayaca­k, medeniyet yürüyüşümü­zü engelleyem­eyecek. Ülkemizi, milletimiz­i tehdit eden her türlü oyunu, dayanışmay­la, birbirimiz­e olan sevgiyle kenetlener­ek bozacağız.

Biz birlikte Türkiye’yiz. Her vatandaşım­ız birinci sınıf vatandaştı­r. Tek bir insanımızı­n kalbinin kırılmasın­a, hakkının yenilmesin­e asla rıza göstermeye­ceğiz. Bu ülkenin tek bir evladının terörle yok edilmesine rıza göstermeye­ceğiz. Ayrımcılık yapan bizden değildir.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Betil BAŞ AĞRI
Betil BAŞ AĞRI
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye