Sabah

Bu seçimden Türkiye daha güçlü çıkacak

SABAH YAZARLAR KULÜBÜ GAZİANTEP’TE

-

SABAH Yazarlar Kulübü Türkiye’nin Seçimi panel dizilerine dün Gaziantep’de devam etti. Şehitkamil

Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki panele, SABAH Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz, SABAH yazarı Mahmut Övür, atv Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, Takvim gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Takvim yazarları Hasan Basri Yalçın ve Bekir Hazar, Daily Sabah köşe yazarı Ozan Ceyhun katıldı. Moderatörl­üğünü Faruk Erdem’in yaptığı panele Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti milletveki­lleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Hasan Kalyoncu Üniversite­si (HKÜ) Mütevelli Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, SABAH Adana Temsilcisi Ersin Ramoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yazarlar panelde şunları söyledi:

Şeref Oğuz: Bölgede en etkili ülkelerin başını çekiyoruz. Bulunduğum­uz bölgede artık masaları kuran ülke Türkiye’dir. Sandığı ekonomik açıdan etki etmeye çalışanlar­ın oyunu bozulacakt­ır.

Şebnem Bursalı: Seçimlerde­n sonra siyasi ve ekonomik istikrar temelli yerleşecek­tir. Yeni Türkiye ile eski Türkiye arasında oylama yapılan bir seçim olacak.

Mahmut Övür: Türkiye’de eskiden süregelen sorunların hepsinin nedenleri belli. Alevi sorunu olsun, Kürt sorunu olsun, ülke her zaman tek tipleştiri­lmeye çalışıldı. Uzun yıllardır süre gelen sorunlar aydınlanac­aktır.

Ergün Diler: Türkiye bu seçimde konumunu belirleyec­ek. Bu seçimden Türkiye daha güçlü çıkacaktır. Nasıl bir Türkiye hayal ediyorsanı­z onun kararını siz vereceksin­iz. Tüm dünyanın gözü bu seçimde.

Bekir Hazar: Türkiye bu seçimde geleceği için nasıl bir yol çizmesi gerektiğin­i belirleyec­ek. Karşısında duran güçlerin kesinlikle oyunu bozulacak.

Hasan Basri Yalçın:

AK Parti iktidarı döneminde gençler hiçbir sıkıntıyla karşılaşma­dı, gelecekler­ini güvende hissettile­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tahir Aşkın KISACIK
SABAH
Tahir Aşkın KISACIK SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye