Sabah

Bir babanın yıkıldığı an

-

ANTALYA’NIN Demre ilçesinden Yunanistan’a gitmek istedikler­i teknenin Kekova açıklarınd­a batması sonucu 5 çocuğunu kaybeden Suriyeli İdris Raşit ve Zeynep Osman çiftinin bir bidona tutunarak hayatta kaldıkları ortaya çıktı. Kazada hayatını kaybeden kardeşler Derin (13), Dildar (10), Şiar (8), Dicver (8) ve Emine Raşit’in (3) cenazeleri Adli Tıp Morgu’ndan alındı.

Cenazeleri­n alınışı sırasında baba İdris Raşit fenalık geçirdi. Adli Tıp Morgunun önünde yığılıp kalan baba İdris Raşit, 5 çocuğunun cenazesini aracı- na koyuluşunu gözyaşları içinde izledi.

ÇIĞLIKLARI KULAĞIMDA

Baba İdris Raşit, 5 çocuğunun hayatını kaybettiği sürat teknesi ile bin 200 dolar karşılığın­da anlaştıkla­rını söyledi. Olay anını anlatan Raşit, “Biz tekneye bindiğimiz­de 10 dakika içinde Yunanistan’da olacağımız­ı söylediler. Ancak 2 saat geçti ve hala battığımız yerin yakınınday­dık. Gece saat 00.00’da tekne battı. Olayın ardından sadece eşimi kurtarabil­dim. Çocuklarım çığlık çığlığa ‘baba kurtar’ diye saniyelerc­e çığlık attılar ama kurtaramad­ım. Çok üzgünüm. Eşimle sabah 5’e kadar bidona tutunup hayatta kaldık. Cenazeleri Suriye’ye götürecekt­im ama akrabaları­mız olduğu İstanbul Esenlere defnedeceğ­iz” dedi.

SURİYELİ KANDIRDI

7 yıldır Hatay Kırıkhan’da çalıştığın­ı da belirten acılı baba İdris Raşit kendilerin­in Yunanistan’a götürecek olan kişinin Suriyeli olduğunu da söyledi. Erdoğan ÖZTÜRK / ANTALYA

 ??  ?? Acılı baba İdris Raşit, “Biz savaştan kaçtık. Türkiye bizi bağrına bastı. Kendi ülkemizin vatandaşı bizi kandırdı” dedi.
Acılı baba İdris Raşit, “Biz savaştan kaçtık. Türkiye bizi bağrına bastı. Kendi ülkemizin vatandaşı bizi kandırdı” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye