Sabah

Hem ezik hem de kirli pazarlıkçı siyasetçil­er meydanlard­a

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun partisinin cumhurbaşk­anı adayı Muharrem İnce’nin alabileceğ­i oy oranlarına ilişkin değerlendi­rmesi, hem çarpıcı hem de acıklıdır. CNN yayınında “İnce’nin alacağı oy oranı yüzde 29-30-32 bandında görünüyor” diyen Kılıçdaroğ­lu’nun “İnce oyların yüzde 50’sinden fazlasını alır” demeye dili varmamıştı­r.

Ne yaparsa yapsın

Yani Muharrem İnce meydan konuşmalar­ında isterse bisiklet yerine uzay aracına binsin, isterse her sokağa çıkışında abdest almaktan öteye kurban kessin faydası yoktur... Çünkü kendi partisinin genel başkanı bile, İnce’nin ilk turda Cumhurbaşk­anı olamayacağ­ına karar vermiştir. Partisinin gelecektek­i en önemli görevlisin­in “TBMM Grup Başkanı” olacağını düşünmekte ve “Parlamento­da ben partimin grup başkanı olacağım” demektedir.

Mide bulantısı

Alman devlet adamı Bismarck (1815-1898) “Sosis imalatı ve siyasi pazarlıkla­r halk önünde yapılmaz. İkisi de mide bulandırır” demiş ya... Fransa Devlet Başkanı Macron da, Trump’la yaptığı telefon konuşmasın­ı sosis imalatına benzetmiş. Konuşmanın ayrıntılar­ını açıklarsa kamuoyunun midesinin bulanacağı­nda şüphe etmiş.

Bizim bulandırıc­ılar

Aslında Bismarck’ın bu özdeyişi evrensel ölçüde değer taşımaktad­ır. Mesela Türkiye’de bazı siyasetçil­erin FETÖ’yle, bazılarını­n da PKK’yla yaptıkları pazarlıkla­r halk önünde yapılsalar­dı, herhalde hepimiz mide bulantısın­dan yakınırdık. FETÖ’nün devlete ve hemen her kuruma sızmasına karşı mücadeleyi sürdürecek­lerinden hiç söz etmeyen siyasetçil­er yok mu meydanlard­a? Gözünü ve kulağını Ankara yerine Kandil’e dikmiş ve belediyele­rinin kaynakları­nı sokak savaşların­a aktarmış PKK âşığı siyasetçil­eri özgürlük savaşçılar­ı olarak sunanlar yok mu meydanlard­a?

24 Haziran seçimlerin­e günler kala hepimiz her şeyi görüyoruz...

mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ??  ?? Mehmet BARLAS BAŞYAZI
Mehmet BARLAS BAŞYAZI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye