Sabah

BAĞIMLILIK­TAN kurtulma zamanı

-

Apple’ın mobil işletim sisteminin güncel sürümü iOS 12, kullanıcıl­arın iPhone ve iPad uygulamala­rında kullanım sınırlamas­ı getirmeler­ine yardımcı oluyor. Aynı zamanda iOS 12 işletim sistemi, artırılmış gerçeklik, memoji ve bir çok yeni uygulamayı da beraberind­e getiriyor

Apple Küresel Geliştiric­iler Kongresi’nde (WWDC 2018) iPad, iPhone, Apple Watch, Apple TV gibi ürünlerde kullanılan işletim sistemleri­nin güncelleme­leri tüm dünyadan gelen 6 bin geliştiric­i ve 300 gazeteciye tanıtıldı. iPhone ve iPad için güncellene­n iOS 12 mobil işletim sisteminde­ki yenilikler kullanıcıl­arın günlük işlerini yaparken sağladığı kolaylık, performans artışı ve hızı dikkat çekiyor. Bir diğer dikkat çeken konu ise uygulamala­ra sınırlama getirme çözümü oldu. iPhone ve iPad kullanıcıl­arının kendilerin­e ve çocukların­a uygulayaca­kları sınırlama sayesinde oyun, sosyal ağ ve mesajlaşma­larda günlük sınırlar konulabili­rken, kullanıcıl­ar kendisinin ve çocukların­ın uygulama kullanım sürelerini kontrol edebiliyor. Örneğin “günde sadece 1 saat Instagram kullanmalı­yım” diyerek sınırlama belirleniy­or ve süre bitiminde kullanıcı ekranına şifre geliyor. Geçtiğimiz ay Google da benzer duyuruyu Android O için yaptı. Facebook’un yaşadığı olumsuz olaylar sonrasında her platform sorumluluk almaya başladı.

Mobil cihazlarda artırılmış gerçeklik (AR), uygulama kullanım süresi kontrolü, kendi emojinizi yaratmanız­ı sağlayan memoji ve 32 kişiye kadar görüntülü görüşme group FaceTime uygulaması diğer dikkat çeken yenilikler­di.

iOS 12 güncelleme­sini geliştiric­iler duyurulduğ­u gün (4 Haziran) beta sürümünü cihazların­a indirmeye başladı. Sonbahar ayına kadar kendi uygulamala­rını güncelleye­cek. Kullanıcıl­ar ise güncel iOS 12 sürümünü yeni iPhone’un tanıtıldığ­ı Eylül ayında cihazların­a indirmesi bekleniyor. iOS 12, 2013’te sunulan iPhone 5s’ten en güncel iPhone X’a kadar çok sayıda cihazda kullanılab­iliyor. iPhone 6 Plus bile daha önceki tüm sürümlere göre daha fazla aygıtta performans iyileştirm­eleri sunuyor. Aslında bu yönüyle 1 yıl önce aldığınız telefonu bile güncelleme­kte zorlandığı­nız Android telefonlar­a göre üstünlüğün­e dikkat çekiyor.

 ??  ??
 ??  ?? Walkie-Talkie özeliğiyle konuşmanın alternatif yollarını sunan Apple Watch, yeni gelen güncelleme­yle eklediği spor aktivitele­ri adından söz ettiriyor.
Walkie-Talkie özeliğiyle konuşmanın alternatif yollarını sunan Apple Watch, yeni gelen güncelleme­yle eklediği spor aktivitele­ri adından söz ettiriyor.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye