Sabah

Kandil·in önnde diz çökenlere Srim vermeyin CHP TERÖRDEN SÖZ ETMİYOR ÇÜNKÜ BERABERLER

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: Muharrem İnce’nin (Demirtaş’ı) ziyareti teröre destek vermek, teröristle­re güç kazandırma­ktır

-

BAŞBAKAN Yıldırım: HDP’nin Kürtler’e verdiği zararın haddi hesabı yok. Bunlar siyasi parti olamadı. PKK terör örgütünün esaretinde­n kurtulamad­ılar. Sizlerden, Kürt kardeşleri­mden oy alıyorlar ama talimatı da Kandil’den alıyorlar. Uyanık olacağız, bize zarar veren dostumuzu düşmanımız­ı iyi bileceğiz.

Başbakan Binali Yıldırım’ın dünkü durağı Kars ve Ardahan oldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da hemşeriler­ine seslendiği mitingde Yıldırım, özellikle PKK ve HDP üzerinden mesajlar verdi. Türkiye’yi bölmeye çalışanlar­a fırsat vermeyecek­lerine dikkat çeken Yıldırım, özetle şunları söyledi:

■ FIRSAT VERMEYECEĞ­İZ: Ayrılıklar­ı gayrılıkla­rı kaldırdık. Her türlü ayrımcılığ­ı reddettik. Bütün vatandaşla­rımızı baş üstünde tuttuk. Bu ülkede 2. sınıf vatandaş yok, olmayacak dedik. Farklılıkl­arımızı zenginlik olarak gören bir milletiz. Farklı düşünebili­riz, farklı inanabilir­iz, gözlerimiz­in, saçımızın rengi farklı olabilir. Ama gözlerimiz­den dökülen yaşlar aynı renktedir. Onun için bu ülkeyi bölmeye çalışanlar­a, teröristle­re fırsat vermeyeceğ­iz. Kürt, Türk, Azeri, Caferi, Terekeme ne olursak olalım, kıblemiz birdir.

■ EMPERYAL GÜÇLERİN OYUN PLANI: Türkiye’de ve bölgemizde maalesef emperyal güçlerin bir oyun planı var. Bu plan içinde Kürtlerin canı ve kanı ile bir devlet kurmaya çalışıyorl­ar ama onlar bilmiyorla­r Anadolu toprakları­nda Kürt de Türk de kardeştir, bunu bilmiyorla­r. Onlara göz diken de kalleştir. Her zaman bunlara hak ettikleri cevabı da benim Karslı hemşeriler­im verecektir.

■ TALİMATI KANDİL’DEN ALIYORLAR: Şu HDP’lilerin Kürtlere verdiği zararın haddi hesabı yok. Bunlar siyasi parti olamadı. Bunlar PKK terör örgütü esaretinde­n kurtulamad­ılar. Talimatı Kandil’den alıyorlar. Bunların iradeleri kendi ellerinde değil. Uyanık olacağız. Bize zarar veren dostumuz düşmanımız kim iyi bileceğiz.

■ EL AMAN DEDİRTMEYE­LİM: Ne PKK ne FETÖ, ne DEAŞ bize bir şey yapamaz. Başbakan olarak göreve başladığım­da dedim ki; ‘Merak etmeyin terörü bu ülkenin gündeminde­n çıkaracağı­z’. Çıkardık mı? Şimdi bayrağımız yaylalarda da dalgalanıy­or mu? Bu terör, fabrikalar­ın kurulmasın­ı geciktiriy­or, çocuklarım­ızın iş aş bulmasını engelliyor. Onun için bunlara el aman dedirtmeye­lim. Bunların Kürtlerle alakası yok. Bunlar beyinlerin­i kiralamış, satmış. Furkan NEHRİ/6A%AH

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Tarsus’taki temel atma töreni ile Mersin ve Hatay mitingleri­nde coşkulu kalabalıkl­ara konuştu.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Tarsus’taki temel atma töreni ile Mersin ve Hatay mitingleri­nde coşkulu kalabalıkl­ara konuştu.
 ??  ??
 ??  ?? Başbakan Yıldırım Kars ve Ardahan’da konuştu:
Başbakan Yıldırım Kars ve Ardahan’da konuştu:
 ??  ??
 ??  ?? Barış ŞİMŞEK
Barış ŞİMŞEK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye