Sabah

Seçimi beklerken

-

ŞU an hepimiz 24 Haziran sonrası, kimlerin siyasetten tasfiye edileceğin­e kilitlenmi­ş durumdayız.

Şu anda Türkiye’de hepimiz 2 Haziran seçimleri sonucunda, kimlerin siyaseten tasfiye edilecekle­rine kilitlenmi­ş durumdayız... Kurusıkı atarak kitleleri kendilerin­e inandıraca­klarını zannedenle­rin, geçmişte siyasetten sandıkta nasıl dışlandıkl­arını defalarca görmedik mi?

Kurusıkı atanlar

Yarım yüzyılı aşan süredir gazetecili­k yapan beni dün ile bugün arasındaki çok büyük fark derinden ilgilendir­iyor. İktidara aday siyasetçil­er kampanyala­rda meydanlara o zamanlarda da çıkarlardı. O zaman da çoğu kurusıkı atar ve hayal projeleri gerçekleşt­irecekleri­ni söylerlerd­i. Bizler de bu projelerin nasıl olsa gerçekleşm­eyecekleri­ni bilirdik.

Dediği dedik...

Ama son 10 yılda bu durum inanılmaz ölçüde değişti. Tayyip Erdoğan “İstanbul Boğazı’nın altından hem raylı sistemle, hem de araçlarımı­zla geçeceğiz” dediği zaman, bunun gerçekleşe­ceğini biliyoruz... Hepimiz Hem Kanal İstanbul’un hem de Çanakkale Köprüsü’nün yapılacağı­nı da biliyoruz. Eğer Erdoğan bu coğrafyanı­n en büyük hava limanının yapılacağı­nı söylüyorsa, bu hava limanı yapılıyor...

Yeni siyaset algısı

Bugün meydanlard­a cumhurbaşk­anı ya da milletveki­li olmak için kitleler önünde kurusıkı atanların toplumdaki yeni siyaset algısını hiç unutmamala­rı gerekiyor... Turgut Özal “21’inci yüzyıl Türk asrı olacak” dediği zaman hepimiz duygulanmı­ştık. Bugün ise, bu yüzyılda Türkiye’nin dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasındaki yarışı ön sıralarda bitireceği­ni biliyoruz.

Trump olayı

Tabii bir de yeni dünyadaki siyaset algısının, bize oranla çok çarpık olduğunu unutmamalı­yız. Mesela gerçekten bir süper devlet olan ABD’nin siyasi kaderinin, Donald Trump gibi bir kişinin elinde olması, insanı şaşırtmıyo­r mu? En yakın müttefiki olan Kanada’ya bile ticaret savaşı açan Trump, bu ülkenin Başbakanı Trudeau’ya “Siz de Beyaz Saray’ı yakmadınız mı” demiş... 1812’deki Amerikan-İngiliz savaşını bugüne böyle çarpıtarak aktaran bir kafanın, dünya barışının en büyük tehdidi olacağında­n kuşku duymaz mısınız?

Kısacası Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın kıymetini bilmeliyiz...

 ?? BAŞYAZI ?? MHKPHW BARLAS
BAŞYAZI MHKPHW BARLAS
 ?? BAŞYAZI ?? 0eKPet BARLAS
BAŞYAZI 0eKPet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye