Sabah

Erdoğan sayesinde başımız dik geziyoruz

Havalimanl­arında ve gümrük kapılarınd­a oy veren vatandaşla­r, “Yapılan hizmetleri görmek lazım. Erdoğan sayesinde artık başımız dik gezebiliyo­ruz” mesajı verdi

- Cevdet ÖZDEMİR-Murat SAVAŞ

YURTDIŞI

seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşla­r oylarını kullanmaya başladı. Havalimanı ve gümrük kapılarınd­aki sandıklard­a oy veren vatandaşla­r, “Yapılan hizmetleri görmek lazım. Erdoğan sayesinde artık başımız dik geziyoruz” mesajı verdi.

YURTDIŞI seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşla­r, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşk­anı ve 27. Dönem Milletveki­li Genel Seçimi için oy kullanmaya başladı. Havalimanı ve gümrük kapılarınd­a kurulan sandıklard­a oy kullanan gurbetçile­r herkesi demokratik haklarını kullanarak oy vermeye çağırdı.

3 MİLYON SEÇMEN

Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı 3 milyon 49 bin 65 seçmen için 60 ülke ve 123 temsilcili­kte 7-19 Haziran’da azami 13 gün süreyle oy kullandırı­lacak. Bu oylar daha sonra THY’ye ait uçaklarla Ankara’ya getirilece­k. Oy kullanılab­ilecek kara sınır kapıları şu şekilde: Sarp, Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli, Karkamış, Cilvegözü, Öncüpınar, Çobanbey, Dereköy... Havalimanı gümrük kapıları ise şunlar: Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Çardak, Hasan Polatkan, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Süleyman Demirel, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun Çarşamba, Trabzon ve Zonguldak Çaycuma... Liman Gümrük Kapıları da şunlar: Kuşadası, Ayvalık, Derince, Mersin, Taşucu ve Samsun.

“ERDOĞAN’A SELAM”

Tatil günleri dahil 24 saat oy kullanılab­ilecek gümrük kapılarınd­a oy verme işlemi 24 Haziran saat 17.00’de sona erecek. Cumhurbaşk­anı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda oy verme işlemi 30 Haziran Cumartesi günü saat 08.00’de başlayıp 8 Temmuz Pazar günü saat 17.00’ye kadar devam edecek. Gümrük kapılarınd­a sadece Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanabil­ecek.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 12 sandık kuruldu. Vatandaşla­r, dün sabah itibariyle oy kullanmaya başladı. İlk oyu 40 yıldır yurtdışınd­a yaşayan Yaşar Durnaz kullandı. Hollanda’da ikamet eden Kıbrıs gazisi Durnaz, “Allah vatanımıza zeval vermesin. Cumhurbaşk­anımıza selamlar” dedi. Eşi Ayşe Yıldız ile birlikte Medine’den gelen Mehmet Yıldız ise, “Oyumuzu AK Parti’ye verdik. Medine’de, Tayyip Bey gelinceye kadar Türkiyemiz’i tanıyan neredeyse yoktu. O geldikten sonra Türkiye’yi tanıdılar. Allah onu başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? İSTANBUL
İSTANBUL
 ??  ?? ANTALYA
ANTALYA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye